Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Začíná oprava mostů na silnici do Špindl. Mlýna. Řidiči musí počítat s omezením

Na příjezdové silnici do největšího krkonošského střediska Špindlerův Mlýn začaly přípravné práce k rekonstrukci tří takzvaných polských mostů, řidiči musí počítat s omezením. Stavbaři budou v úzkém údolí Labe v úseku mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem pracovat za provozu. Královéhradecký kraj je investorem oprav. Předpokládané náklady jsou 119,8 milionu korun. Práce zajistí pardubická stavební firma Chládek a Tintěra.

Doprava je už nyní řízena kyvadlově. Silnice II/295, jejíž součástí jsou tři mosty, je jedna z nejvytíženějších v Krkonoších. Mosty před 30 lety postavily polské firmy.

"Od úterý 2. dubna do 3. listopadu běží stavební práce na rekonstrukci takzvaných polských mostů na silnici mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Stavební práce si vyžádaly částečnou uzavírku stávající komunikace. Provoz je sveden do jednoho jízdního pruhu. Dál povede po provizorní komunikaci v místě stavby s využitím mostního provizoria," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann

Rekonstrukce počítá s výměnou nosné konstrukce u jednoho z mostů, spodní části dalších dvou mostů budou zachovány. Vedle toho se opraví navazující úsek opěrných zdí a přilehlé komunikace II/295.

Modernizace tří mostů na jediné přístupové silnici do Špindlerova Mlýna měla začít loni na jaře. Zpozdily se ale přípravy projektu, takže kraj začátek rekonstrukce o rok odložil.

Za provozu s omezením dopravy byla také nedávná oprava jiných tří tzv. polských mostů, a to na hlavním silničním tahu do Pece pod Sněžkou. I tam šlo o rekonstrukci mostů v havarijním stavu, auta jezdila po provizorních mostech. Práce tam začaly v květnu 2021 a vyšly na 187 milionů korun s DPH. Mosty na silnici v Temném Dole před Pecí pod Sněžkou jsou znovu plně průjezdné od poloviny listopadu 2022. Hlavně o víkendech se v obou směrech z důvodu omezení provozu tvořily dlouhé kolony, což lze očekávat při rekonstrukci mostů na silnici mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Milan Mařas | Hradecká Drbna

Štítky ČR, stavby, silnice, mosty, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná oprava mostů na silnici do Špindl. Mlýna. Řidiči musí počítat s omezením  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.