Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Seniorce psalo deset falešných Elonů Musků. Odhalila všechny, až na jednoho. Ten ji připravil o 30 tisíc

Dalším případem lidské důvěřivosti se zabývá policie v Náchodě. Tentokrát je podvedenou devětašedesátiletá seniorka. Ta sice devět pokusů o podvod odhalila, ale ten desátý už ne. Přišla o 30 tisíc korun.

Seniorka měla na jedné fanouškovské stránce Elona Muska vyhrát osobní automobil Tesla. Ten však odmítla a řekla, že o něj nestojí. V tu chvíli se ji ozvalo hned několik profilů. Všichni se vydávali za slavného zakladatele známé automobilky.  

„Žena odhalila přibližně deset falešných Elonů. Nakonec zůstal jen ten pravý, se kterým navázala bližší kontakt,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Ten ji nabídnul VIP kartu, která ji měla zařídit návštěvu provozoven Tesla a účast při startu rakety. Kromě toho ji Elon Musk nabídl i několik akcií. 

Žena nakonec přišla o přibližně 30 tisíc korun. Pachatele se zatím nepodařilo odhalit. Pokud se to povede, za podvod může až na dva roky do vězení.  

Pachatelé neustále vymýšlejí legendy, jak se dostat k penězům ostatních. Existuje mnoho typů online podvodů, všechny mají ale jedno společné, snaží se vás přimět k prozrazení vašich osobních informací nebo vás nutí zaplatit peníze za výrobky nebo služby, kterých se ale ve skutečnosti nikdy nedočkáte. Sázejí na důvěřivost a v některých případech jim to bohužel vychází. Nepodlehněte zvýšenému nátlaku a manipulaci podvodníků a buďte ve sdělování svých údajů obezřetní. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Elon Musk, Tesla, podvod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorce psalo deset falešných Elonů Musků. Odhalila všechny, až na jednoho. Ten ji připravil o 30 tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.