Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Trutnově začnou jezdit sdílená kola. Prozatím jen na zkoušku

V Trutnově budou od 2. dubna jezdit sdílená kola. Radnice je zavádí na zkoušku. První sezonu si nechá na vyhodnocení, zda bude o službu zájem a následně rozhodne, zda se takzvaný Bikesharing do Trutnova vrátí. V současné době si budou lidé vybírat z klasických kol i elektrokol.

Hned po Velikonocích se ve městě zprovozní 18 stanovišť na kterých bude celkem 30 klasických kol a také 20 elektrokol. Prvních 15 minut bude mít cyklista zdarma. K tomuto benefitu radnice mohla přistoupit díky úspěšné dotaci z pokladny Královéhradeckého kraje.  

Následná cena se bude odvíjet od toho, jaké kolo si cyklista půjčí. U klasického to bude 25 korun za každou započatou půlhodinu, u elektrokol dvě koruny za každou minutu.  

„Pro Trutnováky jsme tuto službu připravili zatím na zkoušku a na konci sezóny ji zhodnotíme. Věřím, že s ní budou lidé spokojeni a že ji budeme provozovat i v příštích letech,“ vysvětluje v tiskové zprávě místostarosta Tomáš Hendrych.  

Princip sdílených kol bude fungovat stejně jako v ostatních městech Královéhradeckého kraje. Po načtení QR kódu z kola telefonem se automaticky odemkne zámek a cyklista může vyrazit. Ke správnému ukončení výpůjčky je třeba kolo vrátit na jedno z 18 stanovišť. 

Tato stanoviště jsou rozmístěna prakticky po celém městě. Lidé ho najdou na Krakonošově, Slovanského i Jiráskově náměstí, na vlakovém i autobusovém nádraží, u plaveckého bazénu, nemocnice nebo také u bývalého Texlenu.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, Královéhradecký kraj, cyklista, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově začnou jezdit sdílená kola. Prozatím jen na zkoušku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.