Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Falešný pracovník banky poslal pro svou oběť z Hradce Králové taxík

Tak tohle bylo jen tak tak. Hradecká kriminálka opět šetří další z podvodů. Tentokrát se podvodník vydával za pracovníka banky a volal ženě z Hradce Králové, že si na ní někdo vzal půjčku. Aby nepřišla o své úspory na účtu, měla je vybrat. Podvodník pro ženu poslal taxík.

Devětašedesátilé ženě z Hradce Králové zavolal neznámý muž, který se představil jako zaměstnanec banky s informací, že si na ní někdo vzal úvěr. Následně ji měla volat nějaká další osoba z banky s tím, že aby nepřišla o své peníze, musí své úspory vybrat a vložit na chráněný účet.

Svých 600 tisíc korun si žena chtěla vybrat, ale v hradecké bance neměli na pokladně tak vysokou hotovost. "Pokladní ji domluvila výběr v Pardubicích. Neznámá osoba, kterou měla žena stále na telefonu, ji okamžitě sehnala taxi službu. V pardubické pobočce peníze vybrala a vrátila se do Hradce Králové, kde v jednom obchodním domě pomocí zaslaných QR kódů, začala vkládat do bitcoinmatu peníze," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová. Naštěstí si ženy všimla náhodně procházející osoba a řekla jí, ať tam nic nedává, že se jedná pravděpodobně o podvod. 

Poškozená žena, přestože ji osoba na telefonu stále utvrzovala, že jedná ve svém zájmu a přemlouvala v pokračování vkládání peněz, telefon položila a zavolala na linku 158. Díky všímavé osobě tak přišla jen o 70 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin podvod, podvodníkovi hrozí pětileté vězení.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, taxi, úvěr, policie, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný pracovník banky poslal pro svou oběť z Hradce Králové taxík  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.