Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvůr Králové otevřel útulek. Zvířata v něm budou maximálně 24 hodin

Dvůr Králové nad Labem zřídil útulek pro čtyřnohé mazlíčky. Rozhodl se tak na základě ukončení spolupráce se soukromým útulkem. Jde o útulek, který je určen pro dočasné ubytování zatoulaných psů, které městská policie odchytne na území města.

Do současné doby v tomto ohledu radnice spolupracovala se soukromým útulkem. Jeho majitel však ukončil spolupráci. V tu chvíli Dvůr Králové začal používat útulek v Trutnově. „Zároveň jsme ale začali uvažovat o zřízení vlastního zařízení, kam by bylo možné alespoň dočasně umístit odchycené, případně nalezené psy, a tím bychom šetřili jak náklady města, tak i vlastníků nalezených zvířat,“ říká starosta Jan Jarolím (ANO). 

Nově zřízený útulek lidé najdou v Sylvárovské ulici a slouží k dočasnému ubytování. V současné době je vybavený dvěma boxy. Do nich se standardně vejdou dva pejsci. V případě potřeby je možné do jednoho kotce ubytovat psů více. Například v případě celého vrhu štěňat.  

„Pokud budeme znát majitele nalezeného psa, který si ho ale nebude moci hned vyzvednout, umístíme zvíře ve zdejším útulku maximálně na 24 hodin a během této doby si bude moci majitel zvíře převzít,“ vysvětluje Jan Štípek, ředitel městské policie, která opuštěná nebo zatoulaná zvířata na území města odchytává. Pokud se majitel nedostaví ani po této době nebo se ho nepodaří dohledat, převeze se pes do útulku v Trutnově.  

Útulek umí poskytnout dočasný azyl například i zaběhnutým kočkám. V tomto případě je však možné využít služeb depozitu Další šance. 

  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Alexas_Fotos | Pixabay

Štítky útulek, pes, Dvůr Králové, dočasné, ubytování, odchyt, Trutnov, smlouva, zvíře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové otevřel útulek. Zvířata v něm budou maximálně 24 hodin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.