Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jičín získal dotaci na rekonstrukci městského stadionu. Moderní sportoviště vyjde na více než 30 milionů

Město Jičín získalo dotaci na rekonstrukci městského stadionu. Národní sportovní agentura by měla poskytnout 22,5 milionu korun. Díky tomu se opraví travnatá plocha, běžecká dráha, vybuduje sklad nebo vymění osvětlení. Poprvé v historii města se radnice pustila do projektu takzvaným systémem Design & Build.

O rekonstrukci radnice uvažuje už delší dobu. Kvůli vysokým nákladům, které se odhadují na 31 milionů korun však bylo třeba získat dotaci. O tu město zažádalo v druhé polovině roku 2023. „Rád jsem přijal zprávu, že nám byla schválena dotace s tím, že po mnoha letech jednání a příprav proběhne rekonstrukce travnatého hřiště, běžeckého oválu a sektorů pro atlety,“ řekl v tiskové zprávě starosta Jan Malý

Rekonstrukce se týká prakticky celého atletického areálu. Opraví se čtyřistametrový běžecký ovál, sektory dalších disciplín a také travnatá plocha, která bude sloužit jako fotbalové hřiště. „Celá sportovní plocha městského stadionu splňuje standardy World Athletics a FIFA/UEFA/FAČR. Jedná se o oběma sporty doporučený typ oválu s poloměrem 36,5 metru. Tudíž ho lze i certifikovat,“ dodává v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.  

Kromě toho radnice nechá vyměnit stávající osvětlení tréninkového fotbalového hřiště s umělým trávníkem na úsporné LED světlomety. V areálu také vznikne nový sklad, zábradlí nebo obslužný chodník.  

Poprvé formou Design & Build 

Poprvé v historii města se chce radnice do rekonstrukce pustit formou Design & Build. Jednoduše lze říct, že jedna společnost vypracuje projektovou dokumentaci a zároveň zajistí stavební práce. V rámci klasického procesu jsou tyto dva kroky oddělené a může dojít ke zpoždění nebo například navýšení rozpočtu kvůli vícepracím.  

Tuto firmu už město vybralo před časem. Výběrové řízení vyhrála společnost SPORT Construction, která splnila všechny podmínky soutěže a nabídla nejnižší cenu ve výši 31 milionů korun. Dotace tak pokryje 70 procent všech nákladů.  

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky rekonstrukce, dotace, Jičín, radnice, sportoviště, ovál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín získal dotaci na rekonstrukci městského stadionu. Moderní sportoviště vyjde na více než 30 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.