Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Lidé se budou po Trutnově pohybovat rychleji, v ulicích budou sdílená kola

Dalším městem, které nabídne sdílená kola, bude Trutnov. Město tak vyslyší přání Trutnováků a zároveň přispěje k ekologičtější přepravě po městě. Půjde o zkušební sezónu, na konci které radnice vyhodnotí, zda v projektu pokračovat.   

Projekt sdílených kol bude v Trutnově fungovat od druhého dubna.Na celkem 18 stanovištích bude umístěno 30 klasických kol a 20 elektrokol. „Jsem rád, že se nám podařilo připravit systém sdílených kol už od dubna. Jen zopakuji, že pohybovat se po městě na kole je zdravější, ekologičtější a někdy i rychlejší. Pro Trutnováky jsme tuto službu připravili zatím na zkoušku a na konci sezóny ji zhodnotíme. Věřím, že s ní budou lidé spokojeni a že ji budeme provozovat i v příštích letech,“ říká Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

ANKETA: Co říkáte na projekt sdílených kol?

Celkem hlasovalo83 čtenářů

Stačí si stáhnout zdarma aplikaci nextbike, zaregistrovat se a najít volné kolo v blízkosti na některém z 18 stanovišť. Ta budou označena, na některých jezdec najde pouze vodorovné značení, někde budou instalovány stojany. Po načtení QR kódu z kola chytrým telefonem se automaticky odemkne zámek a jízda může začít. Pro správné ukončení výpůjčky je kolo třeba vrátit opět do jednoho ze stanovišť. Jejich seznam i vyznačení na mapě lidé naleznou v aplikaci nebo na webu www.nextbikeczech.com.

Prvních 15 minut jízdy je zdarma, a to díky podpoře města Trutnova a dotace z Královéhradeckého kraje. Od 16. minuty se bude jezdcům účtovat standardní sazba pro mechanická kola 25 Kč za každých 30 minut jízdy a pro elektrokola 2 Kč za každou minutu.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov, Hanka Poskočilová

Štítky sdílená kola, Trutnov, doprava, jízda, ČR, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Lidé se budou po Trutnově pohybovat rychleji, v ulicích budou sdílená kola  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.