Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bělobrádek je lídrem KDU-ČSL pro krajské volby v Královéhradeckém kraji

Delegáti krajské konference KDU-ČSL v Královéhradeckém kraji zvolili poslance a náměstka hejtmana Pavla Bělobrádka lídrem strany pro podzimní krajské volby. Bělobrádek to uvedl na síti X. Lidovci stále jednají s ODS a Východočechy o možné spolupráci ve volbách, výsledek by měli podle Drašnara zveřejnit na konci března. Všechny strany možné trojkoalice jsou součástí nynější krajské vlády v čele s ODS.

STAN, TOP09, HDK a LES mají koalici v hradeckém kraji. Chtějí deset mandátů

Zástupci hnutí STAN, strany TOP 09, Hradeckého demokratického klubu (HDK) a strany LES dnes v Hradci Králové podepsali koaliční smlouvu pro podzimní krajské volby v Královéhradeckém kraji. Lídrem kandidátky bude náměstek hejtmana pro ekonomiku...

"Před malou chvílí jsem byl zvolen v primárních volbách lídrem KDU-ČSL do krajských voleb v Královéhradeckém kraji. Děkuji delegátům za důvěru," napsal někdejší předseda lidovců Bělobrádek. Delegáti konference dnes kromě výběru kandidátů pro volby také volili vedení krajské organizace. Staronovým předsedou KDU-ČSL v Královéhradeckém kraji se stal Jiří Veselý.

Při minulých krajských volbách v roce 2020 kandidovala ODS v koalici s hnutí STAN a Východočechy, lidovci byli součástí jiného uskupení, a to Koalice pro Královéhradecký kraj, společně s VPM a Nestraníky. Od voleb vede kraj koalice čtyř subjektů - koalice ODS, STAN a Východočechů, dále Piráti, Koalice pro Královéhradecký kraj a Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, Hradecký demokratický klub, LES). V 45členném zastupitelstvu má většinu 27 hlasů. V opozici jsou hnutí ANO, koalice ČSSD a Zelených a také SPD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Pavla Bělobrádka

Štítky ČR, KDU-ČSL, volby, Královéhradecký, kraje, Bělobrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bělobrádek je lídrem KDU-ČSL pro krajské volby v Královéhradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.