Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Staré televize i sedačky odvezou Hradecké služby, začínají svozy odpadů

Běžně se u popelnic povalují kusy nábytku, které majiteli dosloužili a je líný je dopravit do sběrného dvora. Aby se tohle nedělo, pořádají Hradecké služby mobilní svozy takového odpadu a ty začínají už zítra.

V Hradci Králové začínají jarní mobilní svozy odpadů. Zítra se budou vozy Hradeckých služeb přistaveny v uričtý čas například v ulici Nerudova, Jugmanova i Baarova. Celý seznam najdou zájemci na webových stránkách Technických služeb.

Odpad je nutné přinášet na stanoviště v určený den a v čase příjezdu svozových vozidel. Lidé mohou přinášet například barvy, ředidla, lepidla, žárovky, zářivky, baterie, televizory, počítače, nábytek, koberce a další odpad nepatřící do popelnic s výjimkou odpadů ze zahrad a stavebních odpadů.

Zbytky stavebních materiálů je nutné vozit přímo do sběrných dvorů, odpad ze zeleně je třeba odvézt do kompostárny na letišti. 

Hradecké služby upozorňují občany, aby odpad přinášeli na stanoviště výhradně v určený den a čas příjezdu svozových vozidel! V opačném případě vzniká na místě černá skládka, která může být nebezpečná například pro děti, které rády prozkoumávají neznámé předměty. V případě nebezpečných odpadů jako jsou různé zbytky chemikálií, olejů apod., potřebuje obsluha vědět s jakou látkou zachází.

Mobilní svozy se bohužel staly předmětem zájmu organizovaných skupin sběračů kovů, elektrospotřebičů a dalších hodnotných odpadů. Tyto osoby objíždějí stanoviště mobilních svozů a pokoušejí se získat odpady, které lze následně zpeněžit. Odpad odložený občanem na místě k tomu určeném se dle zákona stává majetkem města, proto je toto jednání na stanovištích mobilního svozu posuzováno jako krádež. Lidé by své odpady měli předávat pouze pracovníkům Hradeckých služeb, kteří svoz zabezpečují.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky odpady, svoz, Hradecké služby, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staré televize i sedačky odvezou Hradecké služby, začínají svozy odpadů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.