Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výhrůžné e-maily měl psát student UHK, policie tuto verzi smetla ze stolu

Tři hodiny prohledávala policie kampus Na Soutoku Univerzity Hradec Králové. Reagovala tak na výhrůžný e-mail, který anonym rozeslal na několik vysokých škol po republice. Pracovala s verzí, že by autorem mohl být student UHK. To se ale nepotvrdilo.

Na Univerzitě Hradec Králové po více než třech hodinách skončil zásah policie. Policie reagovala na poznatek ve vztahu k výhružnému e-mailu, nikoho nezadržela ani neobvinila. Na místě zasahovaly desítky policistů včetně zásahové jednotky a psovodů. Evakuovány byly stovky studentů a zaměstnanců UHK, nikomu se nic nestalo, uvedl mluvčí univerzity Jakub Novák. UHK je mezi několika vysokými školami, které dostaly anonymní e-mail, ve kterém pisatel vyhrožoval střelbou.

"Policie pracovala s informací, že pisatelem výhružného e-mailu, měl být student UHK. Šetřením a prověřováním na místě byla tato informace jednoznačně vyvrácena. Studentovi, který se ničeho nedopustil a lichá obvinění se ho týkala, bude nabídnuta možnost krizové intervence odborníky," řekl mluvčí UHK Jakub Novák. 

Policejní zásah se týkal celého areálu kampusu UHK Na Soutoku, tedy tří budov. "Evakuace začala krátce po 13:00, následně vstoupila do budov policie. Akce byla ukončena v 16:30," řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policie dnes uvedla, že se zabývá případem anonymního e-mailu, ve kterém pisatel několika vysokým školám v zemi vyhrožoval střelbou. Policisté pátrají po pachateli a přijali bezpečnostní opatření, řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Uvedla, že e-mail přišel do Prahy a týkal se i několika dalších měst. Jednotlivá bezpečnostní opatření podle ní mají v daných místech na starosti krajská policejní ředitelství.

"Přijali jsme poznatek ve vztahu k výhružnému e-mailu, na základě něhož jsme evakuovali prostory univerzity. Přijatý poznatek jsme řádně prověřili a zjistili, že se nezakládá na pravdě. Zásahová jednotka včetně prvosledových hlídek a psovodů prohledala celý kampus a shledala ho jako bezpečný. Nikoho jsme nezadrželi. Po pisateli e-mailu stále pátráme. Na všech hradeckých univerzitách nadále ve zvýšené míře monitorujeme situaci," řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle Nováka se při evakuaci stovek studentů a desítek zaměstnanců UHK nikdo nezranil. "Nicméně krizoví interventi hasičů i záchranné služby museli řešit panické ataky související s nenadálou situací," řekl Jakub Novák.   "Je nám líto, že jste byli vystaveni takto extrémní situaci," vzákazalo vedení UHK studentům v tiskové zprávě na svých webových stránkách.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, kriminalita, školy, policie, vysoké, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhrůžné e-maily měl psát student UHK, policie tuto verzi smetla ze stolu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.