Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na východě Čech i o tomto víkendu lyžovaly tisíce lidí. Další areály končí sezonu

Na východě Čech lyžovaly o víkendu tisíce lidí. V provozu jsou některé areály v Krkonoších a Orlických horách. V Královéhradeckém a Pardubickém kraji tímto víkendem končí zimní sezonu další střediska. Naposledy se tento víkend lyžovalo například v Dolní Moravě na Orlickoústecku.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn o víkendu lyžovalo více než pět tisíc lidí. Lyžuje se na Hromovce, ve Svatém Petru, na Medvědíně a Horních Mísečkách.

"Ve Špindlu jsou podmínky stále dobré, lyžuje se nadále na více než 20 kilometrech sjezdovek. Leží na nich 20 až 80 centimetrů sněhu. V sobotu z důvodu velmi silného větru musela být lanovka Medvědín mimo provoz," řekla mluvčí skiareálu Vendula Kalenská.

Provoz středisko plánuje zajistit minimálně do Velikonoc. Od 18. března mohou návštěvníci střediska využít akci skipasy zdarma. Ty získají při ubytování ve vybraných hotelech, jejich výčet je na webu.

Do východokrkonošského SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou o víkendu zavítalo okolo pěti tisíc lidí, měli k dispozici přes 20 km sjezdovek ve třech areálech, a to na Černé hoře, v Peci a v Malé Úpě. Za plného provozu SkiResort nabízí lyžování na jeden skipas v šesti areálech. "Od pondělí se ve SkiResortu bude lyžovat na téměř 18 km sjezdovek ve třech areálech," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

V Malé Úpě zůstává v provozu zkrácená sjezdovka Pomezky a dětský park s pojízdným kobercem. Na Černé hoře se lyžuje na téměř devíti kilometrech sjezdovek a v Peci je pro lyžaře otevřeno 11 km sjezdových tratí. "V Peci zůstávají nejlepší podmínky. Na sjezdovkách je od 30 do 100 cm sněhu a v provozu je 12 ze 14 přepravních zařízení. Od pondělí 11. března zůstane mimo provoz lyžařský přejezd SkiTour mezi Černou horou a Pecí pod Sněžkou. Mezi areály mohou lyžaři přejet bezplatnými skibusy," řekla Plchová.

Ve SkiResortu se lyžuje za ceny vedlejší sezony, kdy dětský skipas lze koupit online na skiresort.cz od 490 korun a dospělý od 800 korun. V areálu Velká Úpa mohou návštěvníci využít sedačkovou lanovku Portášky pro výjezd na hřebeny. V provozu je každou hodinu.

Na hřebenech Krkonoš zůstává přes metr přírodního sněhu, terén je místy zledovatělý a v lavinových lokalitách platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pěti, uvedla dnes na webu Horská služba Krkonoše.

V Orlických horách byly o víkendu v provozu Skiareál Orlické Záhoří a Skicentrum Říčky na Rychnovsku.

"Dnešní provoz byl již pouze pro účastníky závodu Pohár Orlických hor. Veřejnost měla možnost si u nás zalyžovat v sobotu, využily toho stovky lidí. Od pondělí provoz přerušujeme a budeme čekat na spuštění při příznivějších sněhových podmínkách. Pokud tedy nenachumelí, tak tímto víkendem zimní sezonu končíme," řekl Petr Kánský ze Skicentra Říčky.

V Pardubickém kraji se o víkendu lyžovalo už jen ve skiareálu Dolní Morava, a to na sjezdovce Slamník. Ostatní lyžařská střediska v Pardubickém kraji ukončila sezonu již dříve.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SkiResort

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Královéhradecký, Pardubický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na východě Čech i o tomto víkendu lyžovaly tisíce lidí. Další areály končí sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.