Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodnou investicí kryptoměn muž z Náchodska přišel o bezmála půl milionu korun

Policie má na stole další podvod týkající se investování do kryptoměn. Slíbené zhodnocení pomocí Bitcoinu zlákalo dvaasedmdesátiletého muže z Náchodska. Ačkoliv celá transakce na první pohled vypadala bezpečně, nakonec přišel o bezmála půl milionu korun.

„Při vyplacení zisku však došlo k tomu, že byl vyzván k nainstalování speciálního programu ANYDESK, čímž však umožnil neznámé osobě vzdálený přístup do svého počítače,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Podvedený muž do investování původně vložil 1500 korun, z účtu mu nakonec zmizelo 420 tisíc korun. V tu chvíli vše nahlásil policistům, kteří začali případ vyšetřovat. V případě dopadení podvodníkovi hrozí až pět let ve vězení.  

Vyšetřování podobných případů je podle policie složité a zdlouhavé. Pachatele se navíc ne vždy daří dopadnout. „Dle našich zkušeností ztrácejí lidé v kyberprostoru obezřetnost a nechají s sebou často manipulovat. Bohužel konec bývá většinou stejný, jsou podvodníkem obráni o vysoké finanční částky, které skončí na neznámých účtech v zahraničí,“ komentovala mluvčí. 

Policie se s podobnými případy setkává čím dál více. Důležité je podle nich vše nahlásit včas, a to jak na linku 158, tak i své bance. 

Ohodnoť článek

Štítky investice, okres Náchod, kryptoměna, policie, AnyDesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnou investicí kryptoměn muž z Náchodska přišel o bezmála půl milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.