Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžařská sezóna pokračuje v Orlických horách i v Krkonoších

V Krkonoších a Orlických horách v Královéhradeckém kraji nabízí lyžování většina hlavních středisek. Přestože nabídka se vlivem jarního počasí snižuje, lyžuje se stále na více než 40 kilometrech sjezdovek.

Na hřebenech Krkonoš je přes metr sněhu, nejvyšší české hory nabízejí desítky kilometrů běžkařských tras. Horská služba dnes vydala výstrahu před zledovatělým terénem na Sněžce a v okolí.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn se lyžuje na více než 20 kilometrech sjezdovek. "Na svazích leží 20 až 80 centimetrů sněhu. Jezdí veškeré stěžejní lanovky, a to na Hromovce, ve Svatém Petru, na Medvědíně a Horních Mísečkách. Mimo jiné jsou k nám překládány lyžařské kurzy, protože jsme jedno z posledních středisek, kde se dá lyžovat a podmínky jsou velmi dobré. Provoz střediska zajistíme minimálně do Velikonoc," řekla mluvčí skiareálu Vendula Kalenská.

Od 18. března mohou návštěvníci střediska využít akci skipasy zdarma. "Ty získají při ubytování ve vybraných partnerských hotelech, jejich výčet lze najít na webu," dodala Kalenská. V provozu je také východokrkonošský SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou. O víkendu se tam bude lyžovat na více než 20 kilometrech sjezdovek ve třech areálech, a to na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou a v Malé Úpě.

"V Malé Úpě je v provozu zkrácená sjezdovka Pomezky a dětský park s pojízdným kobercem. Na Černé hoře zůstává otevřeno téměř devět kilometrů sjezdovek. V Peci se lyžuje na 11 km a právě v Peci jsou zatím nejlepší podmínky. V provozu je tu 12 ze 14 přepravních zařízení," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Mezi Černou horou a Pecí pod Sněžkou o víkendu bude k dispozici také lyžařský přejezd SkiTour. "Ve SkiResortu se lyžuje za ceny vedlejší sezony, kdy dětský skipas lze koupit on-line na skiresort.cz od 490 korun a dospělý od 800 korun," dodala Plchová.

Na hřebenech Krkonoš je podle horské služby 100 až 140 cm sněhu. V lavinových lokalitách nadále platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pěti, uvedla dnes na webu Horská služba Krkonoše.

V Orlických horách v kraji jsou v provozu areály v Říčkách a Orlickém Záhoří. Areál v Deštném již ukončil sezonu. "Záchvěv zimních podmínek přinesl po delším čase lehký poprašek čerstvého sněhu na horní stanici a minusové teploty i po ránu. Kvalita sněhu pro dnešní den tak bude na velmi dobré úrovni," uvedli dnes zástupci Skicentra Říčky.

Nadále nabízí dvě sjezdové tratě. "Červená sjezdovka je omezena na dva pásy rolby, ale stále nabízí svezení školám nebo lyžařům, kteří se necítí na černou sjezdovku. Tam jsou naopak podmínky stále poměrně dobré a tato trať je upravena v celé délce a šíři," uvedlo na webu Skicentrum Říčky. I tam platí zvýhodněné jízdné.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiresort Černá Hora Pec

Štítky sjezdovky, zima, ČR, SkiResort, Špindlerův Mlýn, Říčky, lyže, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská sezóna pokračuje v Orlických horách i v Krkonoších  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.