Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradec Králové si vezme do parády Pražský most, čeká ho oprava a údržba

Hradec Králové opraví další ze svých mostů. Tentokrát přijde řada na Pražský most v centru. Přípravné práce na opravu a údržbu proběhnou už na začátku příštího týdne.

Zhotovitel na místě provede obnovu protikorozní ochrany, montáž nových sítí proti ptactvu a opravu chodníků. Během prací, které stavbaři dokončí do konce července, bude most uzavřen pro dopravu a pěší pouze z jedné části.

Technické služby se na údržbu mostů připravují pravidelně každý rok. Letos pravidelná údržba vyšla právě na frekventovaný Pražský most z důvodu konání mezinárodního triatlonového závodu Ironman, u kterého povede letos kolem mostu v polovině srpna hlavní trasa závodu, ale také z důvodu připravené projektové dokumentace zhotovitelem,“ vysvětluje náměstek primátorky pro oblast správy městského majetku a Technické služby Hradec Králové Pavel Vrbický. Přípravné práce bez dopravních omezení by měly trvat do konce března. „Na mostě dělníci opraví chodníky, obnoví se antikorozní ochrana konstrukce a zábradlí celého mostu. Ve spodní části se také nainstalují sítě proti nežádoucímu hnízdění ptáků,“ uvádí náměstek Vrbický.

Cena za údržbu mostu vyjde přibližně na šest milionů korun bez DPH. Stavbaři plánují dokončit práce do konce července. „Snažíme se, aby každý rok prošel stavební úpravou alespoň jeden most. V roce 2022 to byl například Moravský most u zimního stadionu, u kterého jsme také v podobném termínu zajišťovali nutnou údržbu. Veškeré práce byly navíc konzultovány s památkáři a památkovou péčí, kam tento úsek spadá,“ dodává k plánu ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Dopravní řešení po mostě nyní připravuje společně s městským dopravním odborem zhotovitel stavebních a udržovacích prací. Průjezd bude umožněn pro MHD a složky integrovaného záchranného systému, pro pěší bude průchozí vždy jen polovina mostu. Pro osobní automobily zhotovitel zatím hledá nejoptimálnější řešení. Stejně jako u MHD se uvažuje pouze o částečném omezení provozu po jedné straně mostu.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky most, Pražský, oprava, Hradec Králové, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové si vezme do parády Pražský most, čeká ho oprava a údržba  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.