Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvůr Králové hledá pozemky pro vybudování sportovišť. Jedno by mohlo vzniknout u Seifertovy ulice

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem se dlouhodobě potýká s nedostatkem vhodných pozemků, na kterých by se dalo postavit například sportoviště. Nyní to vypadá, že jedno tréninkové centrum mládeže by mohlo vzniknout v lokalitě u Seifertovy ulice.

„Jsme teprve na začátku celého záměru. V první řadě je třeba prověřit, že pozemky, které město v lokalitě vlastní, jsou pro takový typ využití vhodné,“ vysvětluje v tiskové zprávě zastupitel Nasik Kiriakovský (Síla Dvora). 

Nejprve chce město zajistit zpracování územní studie a analýzu ekologického dopadu a rizik. Jde o dokumenty, které mají sloužit k případné změně územního plánu. Jde totiž o pozemek, kde se v minulosti těžila hlína pro Elišákovou cihelnu. V 80. letech navíc pozemek sloužil jako oficiální městská skládka.  

Nové pozemky pro vybudování sportovišť radnice hledá v návaznosti na neúspěšná vyjednávání se společností Juta, která v současné době sportoviště ve městě jedná.  

„Záměr koresponduje také s dlouhodobým požadavkem, který je opakovaně zmiňovaný ve strategických dokumentech – jak v programu rozvoje města, tak v akčním plánu rozvoje sportu – tedy hledat vhodná území pro rozvoj sportovních ploch na území města,“ uvádí ve zprávě místostarosta Vítězslav Šturma

Jedna z variant je například využití pozemků v lokalitě bývalé Tiby Zálabí. Kvůli rozsahu se však jedná o velice náročný projekt, který by vyžadoval nemalé finanční prostředky.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky pozemek, sportoviště, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové hledá pozemky pro vybudování sportovišť. Jedno by mohlo vzniknout u Seifertovy ulice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.