Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V závodech Continental Automotive Czech Republic přijdou o práci stovky lidí

V závodech společnosti Continental Automotive Czech Republic přijde o práci asi 230 lidí. Půjde o pracovníky v administrativě. Propouštění v českých závodech je součástí úsporného programu německého koncernu Continental zrušit v automobilových aktivitách kolem 7150 míst, tedy přes tři procenta celkové pracovní síly podniku

V Jičíně sídlící společnost Continental Automotive Czech Republic má v ČR pět závodů ve čtyřech lokalitách a podle údajů z poslední výroční zprávy ke konci roku 2022 zaměstnávala 6083 lidí, meziročně o 934 více.

Nejvíce se redukce dotkne závodu v Brandýse nad Labem v okrese Praha-východ. V následujících dvou letech tam koncern zruší přibližně 200 míst v administrativě. "Představuje to asi sedm procent celkové pracovní síly jejich továrny," uvedl mediální zástupce firmy Petr Kubíček. V závodech v Adršpachu, Jičíně a Frenštátě pod Radhoštěm, které nyní mají přes 2400 zaměstnanců, by z administrativy napříč závody mělo dohromady odejít asi 30 lidí.

"Prioritou Continentalu je nyní postupně individuálně detailně informovat všechny týmy a co nejcitlivěji a společensky odpovědně podniknout potřebné kroky směrem k našim zaměstnancům," uvedla firma.

V Jičíně Continental vyrábí posilovače brzd, brzdové hadice, vakuové pumpy či motory pro elektrické parkovací brzdy, závod Adršpach produkuje ostřikovače skel a světel. Brandýské závody dělají palubní přístroje a displeje, palivové jednotky. Frenštátský závod vyrábí pneumatická sedadla.

Sekce pneumatik, které Continental v Česku vyrábí v Otrokovicích, se rozhodnutí vedení koncernu týkat nebude.

V roce 2022 společnost Continental Automotive Czech Republic vykázala růst tržeb o jednu miliardu na 46 miliard korun. Její hospodaření skončilo ztrátou dvě miliardy korun po ztrátě 3,56 miliardy korun v roce 2021. Výsledky podle firmy negativně ovlivnila růst cen vstupních materiálů, cena energií, polovodičová krize a klesající množství vyrobených brzdových systémů,.

Koncern Continental v polovině února oznámil, že hodlá zrušit kolem 5400 pracovních míst v administrativě a dalších zhruba 1750 pracovních míst ve výzkumu a vývoji. Úsporami se Continental snaží posílit konkurenceschopnost svých automobilových aktivit v době, kdy odvětví přechází od vozidel se spalovacím motorem k elektromobilům.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Continental Automotive Czech Republic

Štítky ČR, Německo, automoto, zaměstnanost, firmy, Continental Automotive Czech Republic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V závodech Continental Automotive Czech Republic přijdou o práci stovky lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.