Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Seniorka jela půl kilometru do vinotéky. Zastavila na zákazu i přesto, že za volantem neměla co dělat

Městská policie Hradec Králové řeší sedmasedmdesátiletou seniorku, která na sebe upozornila špatným zaparkováním. Rozhodla se totiž, že sedne do auta a dojede si nakoupit do půl kilometru vzdálené vinotéky. Zastavila však v zákazu zastavení. Pak se přišlo na to, že za volantem nemá co dělat.

„Seniorka zastavila v zákazu zastavení i přesto, že tam hlídka městské policie řešila stejný přestupek s jiným řidičem. V klidu vystoupila, vozidlo zamkla a šla si nakoupit do nedaleké vinotéky,“ popisuje v tiskové zprávě strážníků mluvčí Eva Kněžourová.  

Hlídka za řidičkou došla do vinotéky a upozornila ji, že porušuje předpisy. To však seniorka nehodlala uznat a strážníkům vysvětlila, že tam nestojí ale parkuje. Policisté počkali až nakoupí a vše s ní následně dořešili u jejího vozu.  

Když po ní chtěli doklady, přišlo se na to, že za volantem nemá co dělat. Řidičský průkaz měla blokovaný a její zdravotní stav ji neumožňoval řídit. „Navíc se ukázalo, že řidička seniorka jela na nákup i přesto, že je vinotéka vzdálená 550 metrů od jejího bydliště,“ dodává Kněžourová. K dořešení si ji proto převzala státní policie.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jablonec

Štítky obecní policie, Hradec Králové, krimi, doprava, městská, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka jela půl kilometru do vinotéky. Zastavila na zákazu i přesto, že za volantem neměla co dělat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.