Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Víkend strávily na východočeských sjezdovkách desítky tisíc lidí

V hlavních lyžařských střediscích Krkonoš v Královéhradeckém kraji o víkendu za příznivého počasí a dobrých sněhových podmínek lyžovaly tisíce lidí. Ve Špindlerově Mlýně lyžovalo kolem deseti tisíc lidí, ve SkiResortu Černá hora - Pec podobně.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn o víkendu lyžovalo okolo 10.000 lidí. Otevřené byly téměř všechny sjezdovky o celkové délce přes 28 kilometrů. "Po oba dny přes noc mrzlo. Na návštěvníky čekaly velmi dobré podmínky, které podpořilo i vydařené počasí přes den. Na sjezdovkách máme stále v průměru okolo půl metru sněhu a v provozu většinu areálu," řekla mluvčí špindlerovského skiareálu Vendula Kalenská.

Návštěvu přes 10.000 lidí zaznamenala o víkendu i střediska SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou. "Nejlepší lyžařské podmínky zůstávají v Peci pod Sněžkou, na Černé hoře a na Malé Úpě, což jsou výše položené areály," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. I s Velkou Úpou nabídnou od pondělí dohromady přes 30 kilometrů sjezdovek s 30 až 100 centimetry sněhu. Otevřený zůstává i přejezd na lyžích a rolbami z Černé hory do Pece pod Sněžkou.

Od pondělí ve SkiResortu již nepojedou níže položená střediska Černý Důl a Svoboda nad Úpou, zajíždět do nich nebudou ani skibusové linky. Omezený provoz bude ve Velké Úpě, kde bude otevřená sjezdovka Modřín a dětská sjezdovka Sagasserovy boudy. Sjezdovka Portášky bude mimo provoz. Páteřní skibusové linky mezi Janskými Lázněmi a Pecí pod Sněžkou budou dál v provozu.

Mimo provoz jsou v Krkonoších menší střediska Strážné, Kněžický vrch u Vrchlabí, Luisino údolí - Dolní Dvůr a Žacléř - Prkenný Důl. Nelyžuje se ani v areálu Petříkovice u Trutnova. Mimo provoz je po silných oblevách a deštích i běžecký areál Vejsplachy u Vrchlabí.

V Deštném v Orlických horách zůstávají v provozu obě lanovky a otevřené jsou tři sjezdovky z osmi s asi 30 centimetry sněhu. "Na sjezdovkách jsou vytátá místa a sjezdovky jsou zúžené. Mezi lanovkami lyžaře převezeme skibusem," uvedli vlekaři z Deštného. V Říčkách v Orlických horách jsou na tom lépe, otevřené mají všechny tři sjezdové tratě s 30 až 70 centimetry technického sněhu.

V Krkonoších platí v lavinových lokalitách první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí. Na hřebeni Orlických hor leží nesouvislá sněhová pokrývka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Špindlerův Mlýn

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend strávily na východočeských sjezdovkách desítky tisíc lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.