Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bezpečnější přecházení i více parkovacích míst. U hradeckého tenisového areálu je hotovo

Hradec Králové dokončil práce kolem tenisového areálu DTJ na Moravském Předměstí. Hotové je napojení cyklostezky na podchod pod Rašínovou třídou, a to včetně nové silnice, která vede od osady směrem k areálu. Cenovka prací se vyšplhala na 35 milionů korun.

Kromě už popsaných novinek v lokalitě vzniklo nové parkoviště, odbočovací pruhy na Rašínovu třídu nebo například ostrůvek ve Veverkově ulici, který má zvýšit bezpečí chodců při přecházení ulice.  

„Původní panelová a zčásti šotolinová cesta byla nahrazena přibližně 350 metrů dlouhou asfaltovou komunikací, vybudováno bylo nově i 64 parkovacích míst a podél cesty jich vzniklo dalších 24. Silnici doplnila nová cyklostezka, která navazuje na podchod pod Rašínovou třídou a pokračuje podél Labe směrem k areálu DTJ, kde je napojena na cyklostezku vedoucí k vodní elektrárně Hučák,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek Lukáš Řádek (TOP09).  

Celková cenovka obnovy prostranství se vyšplhala na 35 milionů korun. Přes 6,8 milionu bez DPH zaplatilo Ředitelství silnic a dálnic. Zbytek muselo jít z rozpočtu města.  

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky parkování, tenis, cyklostezka, Lukáš Řádek, TOP 09, Ředitelství silnic a dálnic, Labe, Jez Hučák, silnice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnější přecházení i více parkovacích míst. U hradeckého tenisového areálu je hotovo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.