Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Developer vybuduje v Peci pod Sněžkou apartmánový dům s 33 byty

Na místě chaty Rozhlas u sjezdovky Zahrádky v Peci pod Sněžkou vznikne objekt s 33 apartmány. Projekt Zahrádky 1000 má vydané stavební povolení, bourací práce by měly začít v první polovině letošního roku. První apartmány plánuje předávat v prvním čtvrtletí roku 2027.

Nyní se vybírá zhotovitel stavby. "Aktuálně hledáme také vhodného provozovatele, který v objektu bude zajišťovat správu, servis, úklid a případně pronájem," uvedl ředitel společnosti Crescon Jan Jerie.

Apartmánový dům navržený architektonickým studiem Labor13 vznikne na místě šestipatrové chaty s charakteristickou áčkovou střechou, která v minulém století sloužila pro rekreaci zaměstnanců Českého rozhlasu. Po rekonstrukci zůstane z původní stavby pouze část nosné konstrukce. Zachována budou i spodní dvě podlaží provedená částečně v původním kamenném obkladu, uvedla společnost. Při výstavbě se otočí hřeben střechy tak, aby byl souběžně s vrstevnicemi svahu.

"Současné architektonické řešení do Krkonoš nezapadá a neodpovídá moderním standardům. Stávající objekt bude vybourán na úroveň stropu prvního nadzemního podlaží a očištěn od historických přístaveb. Na takto vzniklé platformě vybudujeme novou stavbu rozdělenou do dvou menších budov. Ty se svojí velikostí přibližují chatám v okolní zástavbě. Díky rozdělení vrchní stavby tak ze vzdálených pohledů objekt, na rozdíl od stávající budovy, nebude působit mohutným dojmem," uvedl Jerie.

V novém objektu budou kromě apartmánů také společenská klubovna s terasou, kolárna, lyžárna a sklepní kóje. Tři místnosti v suterénu budou vyčleněné pro wellness. Podle zástupců společnosti je v předprodejích zhruba 20 procent apartmánů již prodáno či rezervováno.

Společnost Crescon na jiném místě v Krkonoších, v krkonošských Vítkovicích dokončuje rekreační projekt Aldrov Apartments & Resort s hotelovými službami, konferenčními sály a restaurací. Vzniká od roku 2020 u lyžařského střediska Aldrov.

Horské středisko Pec pod Sněžkou v posledních letech prochází proměnou, především v centru některé staré stavby ustoupily novým projektům. Například v roce 2020 na místě někdejšího hotelu Hradec otevřel Grand Hotel Hradec za více než 300 milionů korun, investorem byla společnost Nordic-Investors. V Peci se chystají i další projekty. Letos na podzim má začít výstavba dalšího apartmánového komplexu Svatá Barbora Wellness & SPA resort. Vznikne mezi hotelem Pecr DEEP a penzionem U Kapličky pod Přehradou v Bukovém údolí. Investorem je společnost Kubík podnikatele Martina Kubíka, která před pěti lety nedaleko otevřela Aparthotel Svatý Vavřinec. Další projekty jsou v přípravě, například v městské části Velká Úpa pod Portáškami.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, stavby, rekreace, apartmány, Krkonoše, Pec p. Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer vybuduje v Peci pod Sněžkou apartmánový dům s 33 byty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.