Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rušení míst v koncernu Continental se dotkne i českého Continental Automotive

Rušení pracovních míst v německém koncernu Continental se částečně dotkne i závodů společnosti Continental Automotive Czech Republic, která sídlí v Jičíně. Počty firma nyní neuvádí, jedná se zaměstnanci a výsledek jednání čeká ve druhém čtvrtletí. Continental minulý týden oznámil, že hodlá v úsporném programu zrušit kolem 7150 pracovních míst v automobilových aktivitách. Opatření se podle agentury DPA týká více než tří procent celkové pracovní síly podniku.

Společnost Continental Automotive Czech Republic má v ČR pět závodů ve čtyřech lokalitách a podle údajů z poslední výroční zprávy ke konci roku 2022 zaměstnávala 6083 lidí, meziročně o 934 více.

"Momentálně mohu pouze potvrdit, že částečně se konsolidace v ČR dotkne právního subjektu Continental Automotive Czech Republic, .... , v současné chvíli vedeme interní jednání se zaměstnanci a odbory a konkrétní čísla nyní nebudeme externě zveřejňovat. Výsledky interních jednání očekáváme začátkem druhého kvartálu tohoto roku," uvedla mluvčí Continentalu v ČR Nicola Lukovicsová. Sekce pneumatik, které Continental v Česku vyrábí v Otrokovicích, se rozhodnutí vedení koncernu týkat nebude.

Continental Automotive Czech Republic má závody v Jičíně, Adršpachu na Náchodsku, Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku a dva závody má v Brandýse nad Labem v okrese Praha-východ. V Jičíně vyrábí posilovače brzd, brzdové hadice, vakuové pumpy či motory pro elektrické parkovací brzdy, závod Adršpach produkuje ostřikovače skel a světel. Brandýské závody dělají palubní přístroje a displeje, palivové jednotky. Frenštátský závod vyrábí pneumatická sedadla.

V roce 2022 společnost vykázala růst tržeb o jednu miliardu na 46 miliard korun. Její hospodaření skončilo ztrátou dvě miliardy korun po ztrátě 3,56 miliardy korun v roce 2021. "Výsledky velmi negativně ovlivnila zvyšující se cena vstupních materiálů, cena energií a polovodičová krize na celosvětovém trhu a klesající množství vyrobených brzdových systémů," uvedl k výsledkům roku 2022 jednatel firmy Rainer Litz Dieter Kehnscherper.

Koncern ve zprávě oznámil, že hodlá zrušit kolem 5400 pracovních míst v administrativě a dalších zhruba 1750 pracovních míst ve výzkumu a vývoji. Úsporami se Continental snaží posílit konkurenceschopnost svých automobilových aktivit v době, kdy odvětví přechází od vozidel se spalovacím motorem k elektromobilům.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, Německo, automoto, zaměstnanost, firmy, Continental Automotive Czech Republic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rušení míst v koncernu Continental se dotkne i českého Continental Automotive  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.