Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

I přes oteplení se na horách stále chytnou fanoušci lyží, prken i běžek

Na horách se dá lyžovat, bobovat, ale stále také běžkovat. Je polovina února a příští týden začínají školákům z Hradecka jarní prázdniny. Spousta rodin vyrazí na hory.

Zatímco se malé lyžařské areály aktuálně potýkají s nedostatkem sněhu, lyžařské podmínky ve Špindlerově Mlýně jsou i nadále velmi dobré. Na sjezdovkách leží 30 - 80 cm sněhu a lyžovat můžete na více než 25 km sjezdovek. Několik sjezdovek v celém skiareálu je vybaveno zábavnými zónami se skoky, muldami a klopenými zatáčkami, přímo ve Svatém Petru pak vyrostly na dojezdu sjezdovek mohutné skoky, které potěší všechny freestyle lyžaře a snowboarďáky.

V Horském resortu Dolní Morava na sjezdovkách aktuálně leží 30 – 80 cm sněhu a stále si užijete velmi dobré lyžařské podmínky. V provozu jsou všechny sjezdovky v plné šíři a bez omezení v délce více než deset kilometrů, zábavu na sněhu zajistí otevřený snowpark a crossová trať. Víkend bude opět nabitý programem a testovacími akcemi. Přehled najdete níže.

Ve východních Krkonoších se podle mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou Ziny Plchové lyžuje na 42 kilometrch sjezdovek na jeden skipas, na sjezdovkách je od 40 do 110 centimetrů sněhu. Večerní lyžování nabízejí areály Pec pod Sněžkou a Černá hora. Na jeden skipas SkiResortu lze lyžovat ve všech šesti areálech, a to na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, v Černém Dole, Malé a Velké Úpě a ve Svobodě nad Úpou.

Na Trutnovsku jsou v provozu také menší areály, například v Mladých Bukách nebo v Herlíkovicích. V Orlických horách v kraji se lyžuje v Deštném, Říčkách nebo Orlickém Záhoří. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiresort Černá Hora Pec

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes oteplení se na horách stále chytnou fanoušci lyží, prken i běžek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.