Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradec Králové se v březnu opět připojí k akci Vlajka pro Tibet

Radnice stotisícového Hradce Králové se opět připojí k světové akci Vlajka pro Tibet. S vyvěšením vlajky na stožáru před hradeckým magistrátem 10. března v úterý souhlasila městská rada. Pro připojení se ke kampani hlasovalo devět z 11 členů rady.

Loni pro připojení se ke kampani Vlajka pro Tibet hlasovalo všech 11 členů rady. V roce 2022 rada města vyvěšení tibetské vlajky neschválila a nakonec tehdy souhlas s vyvěšením vlajky udělilo až zastupitelstvo.

"Je důležité symbolicky vyjádřit podporu utlačovanému lidu. Je to o boji všech národů, které jsou okupovány nebo utlačovány. Máme s tím vlastní zkušenost," řekla primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub).

Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině 90. let v západní Evropě s cílem poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Hradec Králové byl v roce 1996 jedním z prvních měst v Česku, které se ke kampani připojilo. Později na konci 90. let a na začátku 21. století radnice vlajku oficiálně nevyvěšovala. V posledních letech vlaje tibetská vlajka před magistrátem pravidelně.

Hradec Králové řídí koalice čtyř subjektů, a to koalice Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09, ODS, Piráti a uskupení Změna pro Hradec a Zelení. Čtyři strany koalice mají 18 mandátů a většinu v 37členném zastupitelstvu opírají o tři přeběhlíky zvolené za Rozvíjíme Hradec a za hnutí ANO.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, Čína, správa, právo, lidská, Tibet, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové se v březnu opět připojí k akci Vlajka pro Tibet  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.