Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podle prodejce z Hradce by zákaz HHC přesunul prodej na černý trh

Plošný zákaz kanabinolu HHC a dalších konopných látek by byl chybou, jen by to zhoršilo situaci nemocných užívající konopné produkty, nehledě na likvidaci "kamenných" prodejen s tímto sortimentem, kde je prodej pod kontrolou. Vláda ČR dnes projedná zařazení HHC na seznam zakázaných návykových látek.

"Čekáme na vyjádření, protože nikdo neví, kde se to bude odevzdávat, jak se to bude likvidovat. Všechny produkty s obsahem HHC jsme stáhli z prodeje, dělají nám 80 procent tržeb. Může to být pro nás likvidační. Máme tři zaměstnance, pokud to zakážou, ztratí práci," řekl Milan Vrba z jedné takové prodejny v Hradci Králové.

Podle něj je problematický prodej z automatů a v některých "večerkách". "Jsme kamenná prodejna, máme přísné regule, že pod 18 let neprodáváme. Máme i službu na e-shopu, která ověřuje věk. Průšvih jsou automaty a ne obchody s konopnými produkty, jako jsme my. HHC u nás vyhledávají také lidé trpící bolestmi, protože jim už farmaceutické léky nezabírají. Se zákazem potravin s obsahem HHC, jako jsou různé bonbony a podobně, souhlasíme, ale kompletní zákaz je nesmysl, jen se to přesune na černý trh a stát z toho nebude mít nic," řekl Vrba.

Vláda na dnešní schůzi projedná zařazení hexahydrokanabinolu (HHC) a dalších látek na seznam zakázaných návykových látek. Ministerstvo zdravotnictví se k regulaci látek rozhodlo kvůli množícím se hospitalizacím dětí či mladistvých po požití cukrovinek s HHC. Podobné látky by do budoucna měla regulovat novela zákona o návykových látkách, která zavádí novou kategorii psychoaktivních látek. Ty by podle návrhu, který v současné době projednává Sněmovna, neměly být zcela zakázané, ale nemohly by se prodávat přes internet a dětem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kratomworld.cz

Štítky ČR, zdraví, drogy, vláda, HHC, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle prodejce z Hradce by zákaz HHC přesunul prodej na černý trh  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.