Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradecký Petrof přesune výrobu levnějších modelů pian do Indonésie

Část výroby pian, konkrétně těch levnějších modelů, se přesune do fabriky v Indonésii. Vyšší řady budou dál v rukou zaměstnanců v Hradci Králové. Oznámilo to vedení s tím, že důvodem je úspora nákladů. Ta by mohla být až padesát procent.

Levnější modely pian se už nebudou vyrábět v Petrofu v Hradci Králové, ale v Indonesii. Právě tam výrobce přesune část výroby.  Důvodem jsou u nás rostoucí náklady, třeba za dřevo platí Petrof za poslední tři roky o polovinu víc, energie vyskočily trojnásobně. "Dlouho jsme se bránili, ale asijské konkurenci už nemůžeme konkurovat," přiznala  deníku e15 prezidentka a majitelka Petrofu Zuzana Ceralová Petrofová.

Hradecký výrobce nástrojů tomu indonéskému odhalí tajemství výrobní kuchyně Petrofu. Asijský výrobce potom nástroje vyrobí, Petrof je odkoupí a poté prodá. Výroba v Indonésii začne ve druhé půlce letošního roku. Už letos by Petrof měl mít na skladě tři sta pian vyrobených právě v Asii.

Petrof je významným evropským výrobcem akustických klavírů a pianin. Obchoduje na 5 kontinentech a vyváží do více než 65 zemí celého světa. Od roku 1864, kdy Antonín Petrof postavil svůj první klavír, pod značkou PETROF vyrobili zhruba 635 000 nástrojů a řadu dalších v rámci PETROF Brand Family. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petrof, spol. s.r.o.

Štítky Petrof, piana, Hradec Králové, Indonésie, náklady, energie, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Petrof přesune výrobu levnějších modelů pian do Indonésie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.