Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvůr Králové dokončuje novou lokalitu pro vybudování rodinných domů

Do ulice pod technickými službami ve Dvoře Králové nad Labem se vrací stavbaři. Za úkol mají dokončit nové silnice pro budoucí výstavbu rodinných domů. V současnosti pracují v úseku od křižovatky Seifertovy a Nezvalovy ulice až k areálu technických služeb města. Hotovo má být na konci srpna.

Kromě samotné rekonstrukce se počítá i s vybudováním nového veřejného osvětlení a výsadbou zeleně. „Stavební práce budou nyní pokračovat tak, jako jsme v loňském roce avizovali. Upozorňujeme občany, že rekonstruovaný úsek ulice bude uzavřen nejen pro dopravu, ale také pro pěší,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Jan Helbich

Za práce radnice společnost M-Silnice zaplatí celkem 13,7 milionu korun včetně DPH. Část celkové hodnoty už radnice zaplatila, letos doplatí pět milionů korun. 

Město v lokalitě počítá s výstavbou rodinných domů. I proto bylo třeba udělat páteřní rozvody včetně jednotlivých přípojek. Vloni stavbaři vybudovali novou komunikaci, která propojuje Seifertovu a Nepraktovu ulici, kde vznikl také chodník pro pěší a parkovací plochy pro rezidenty. 

„Letos bychom tak měli mít území kompletně připraveno pro výstavbu,“ dodává starosta Jan Jarolím s tím, že některé ze zde nabízených pozemků město již prodalo a další prodej se chystá. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky rodinný dům, Dvůr Králové nad Labem, stavba, Jan Jarolím, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové dokončuje novou lokalitu pro vybudování rodinných domů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.