Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové kvůli respiračním infekcím omezila návštěvy pacientů

Fakultní nemocnice Hradec Králové (FN HK) ode dneška v souvislosti s nárůstem počtů případů chřipky a akutních respiračních infekcí v Královéhradeckém kraji omezila návštěvy hospitalizovaných pacientů. Návštěvy jsou povolené po dohodě s ošetřujícím personálem jednotlivých pracovišť, informovala na webu nemocnice. Zákaz platí do odvolání.

"V případě povolení návštěvy je důrazně doporučeno použití roušek nebo respirátorů jako prevence šíření infekcí," uvedli zástupci FN HK.

Podle nemocniční hygieničky Lenky Hobzové by lidé měly návštěvu odložit, pokud mají příznaky infekčního onemocnění nebo pokud jsou ve společné domácnosti v kontaktu s nemocnými. "Dále je doporučeno omezit počet navštěvujících osob tak, aby bylo možné dodržovat bezpečný odstup osob, zejména na vícelůžkových pokojích," uvedla Hobzová.

Protiepidemická opatření by měly dodržovat také návštěvy hospitalizovaných dětí včetně omezení počtu lidí na pokoji. "Při hospitalizaci dětí na vícelůžkových pokojích se rodiče mohou u dětí na návštěvě vystřídat," uvedla Hobzová.

Krajská hygienická stanice (KHS) Královéhradeckého kraje v pátek informovala o tom, že v regionu je plošná epidemie chřipky a akutních respiračních infekcí. Nejvíce nemocných v kraji bylo v pátek v okrese Hradec Králové, naopak nejméně na Náchodsku. Nejvyšší nemocnost byla ve věkové skupině do pěti let a nejnižší u lidí starších starších 65 let, uvedla hradecká KHS na webu. Hradečtí hygienici zveřejňují týdenní přehledy v pátek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, nemocnice, zdraví, chřipka, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové kvůli respiračním infekcím omezila návštěvy pacientů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.