Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Některé půjčovny lyží v hradeckém kraji před prázdninami posilují kapacitu

Některé půjčovny lyžařského vybavení v Královéhradeckém kraji před jarními prázdninami navyšují kapacitu a posilují personál. Zájem je zhruba stejný či mírně vyšší, než byl v předchozích letech. Mezi výpůjčkami převažují sjezdové sety a běžky.

 V horských střediscích jsou dlouhodobé výpůjčky na celou sezonu okrajovou záležitostí. V pondělí začínají jarní prázdniny, termíny se liší podle okresů. Jarní prázdniny, které trvají vždy týden, skončí 17. března.

Půjčovny v největším krkonošském lyžařském středisku Špindlerů Mlýn očekávají v únoru nárůst zájmu. "Vytíženost v prosinci a lednu je poměrně vysoká, na únor očekáváme jako každoročně velmi vysokou vytíženost. Zájem ve srovnání s ostatními roky je aktuálně vyšší. Nejvíce se půjčují lyžařské a snowboardové vybavení. Nejsme zaměřeni příliš na běžkové nebo skialpové klienty, je to dáno charakterem střediska a lokalitou," sdělila mluvčí špindlerovského skiareálu Vendula Kalenská.

Před jarními prázdninami půjčovny špindlerovského skiareálu posilují kapacitu. "Včetně většího počtu personálu, aby bylo dostatek vybavení pro všechny zájemce," řekla Kalenská. Podle ní se půjčovny skiareálu nezaměřují na dlouhodobé výpůjčky i vzhledem k tomu, že jsou přímo pod svahem. "Obecně lze říci, že se výpůjčky, respektive jejich doba dlouhodobě zkracují a v tuto chvíli je průměrná doba výpůjčky 2,5 dne, v minulých letech to bylo čtyři až pět dnů," uvedla Kalenská.

Východokrkonošský SkiResrot Černá hora - Pec pod Sněžkou má půjčovny ve všech areálech pod sjezdovkami, jde o šest půjčoven. Ve SkiResortu zaznamenali větší zájem o skialpové sety. "Nejvíce se půjčuje vybavení pro sjezdové lyžování. Lidé častěji než dříve nenechávají rezervaci vybavení na poslední chvíli, ale objednávají si je dopředu on-line, například při nákupu skipasu. Mezi výpůjčkami jsme zaznamenali také větší zájem o skialpové sety, zejména proto, že v naší nabídce jsou i juniorské skialpové sety, a tak lidé půjčovnu využívají pro rodinné výlety," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Také v půjčovnách SkiResortu převažují jednodenní, týdenní nebo víkendové výpůjčky. "Dlouhodobé výpůjčky na sezonu jsou spíše okrajovou záležitostí, což odpovídá umístění přímo pod sjezdovkami," uvedla Plchová.

V podhorské půjčovně lyžařského vybavení v Jaroměři na Náchodsku je zájem o výpůjčky srovnatelný s předchozími lety. "Momentálně je zájem hlavně o sjezdovky a snowboardy, naopak o běžky je nižší, nejsou takové podmínky," řekl Libor Kačer z jaroměrské půjčovny.

Přestože začínají jarní prázdniny, nabídka je podle něj stále široká, na své si přijde každý zákazník. "Nepociťujeme, že by byl před jarními prázdninami nějaký zásadní nárůst, zájem je stejný, stále je z čeho vybírat. Co se týče skialpů, tak ty neděláme, lidé je u nás poptávají jen okrajově," řekl Kačer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SkiResort Černá Hora - Pec

Štítky ČR, rekreace, lyžování, hory, půjčovny, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé půjčovny lyží v hradeckém kraji před prázdninami posilují kapacitu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.