Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bývalá policistka Petra umírá na rakovinu. Před smrtí chce zabezpečit osvojenou dceru

Vánoce Petry Ptáčkové šťastné a veselé vůbec nebyly, zjistila totiž, že trpí rakovinou v posledním stádiu. Její největší starostí je teď budoucnost osvojené dcery Violky, kterou chce před svou smrtí alespoň trochu finančně zajistit. Petřini kamarádi a kolegové proto založili sbírku, aby holčičce s odchodem maminky co nejvíc pomohli.

Petra už s nemocí bojuje delší dobu, během Vánoc ale měla takové bolesti, že ji museli hospitalizovat. V nemocnici jí pak sdělili, že příčinou je melanom v poslední stádiu. Víc než o sebe se teď ale Petra strachuje o dceru Violku, kterou měla nejdřív v pěstounské péči a pak si ji osvojila. Chce, aby o ni bylo postaráno.

„Petra celý svůj život pomáhala druhým. Ve své práci policistky se už v 19 připojila k pohotovostní motorizované jednotce, kde nezřídka zachraňovala životy. Vypracovala se až ke kriminální policii a vyšetřování, kde zářila svojí povahou i vlastnostmi,“ píše se na webu sbírky, kterou pro Violku založili Petřini kolegové a kamarádi. 

Po víc než dvaceti letech pak od pražské policie odešla, pomáhat ale nepřestala. Vystudovala vysokoškolský obor se zaměřením na péči potřebným a absolvovala kurzy a zkoušky pro to, aby se mohla stát pěstounkou na dobu určitou.

Přispět do sbírky můžete zde.

Tak se i setkala s Violkou, bylo to první dítě, které do pěstounské péče dostala. Měla u ní zůstat jen na chvíli, dokud se pro ni nenajdou vhodní rodiče, nakonec to ale byly tři roky. Poté už Petra o holčičku zažádala a získala ji. „Violka vyrůstala v milujícím prostředí, chodila do školky a dnes je šikovnou školačkou a vzornou žákyní první třídy, kde i díky Petřině péči začala výborně prospívat,“ popisují na webu.

Petra si teď přeje, aby o Violku bylo postaráno i po její smrti. K tomu má pomoci právě sbírka, jejímiž patrony jsou ředitel krajského ředitelství hlavního města Prahy Policie České republiky Petr Matějček a ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy Petr Kolouch.

„Sbírkou chceme dosáhnout doplacení hypotéky a z případných dalších prostředků bychom rádi vytvořili fond budoucnosti pro Violku. Na vzdělávání a osobnostní rozvoj a další potřeby. Až dosáhne dospělosti bude moci převzít byt, který jí Petra chce přenechat,“ vyvětlili zakladatelé sbírky. Cílí na částku dva miliony korun, zatím lidé poslali přes sedmset tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Znesnáze21

Štítky sbírka, rakovina, policie, dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá policistka Petra umírá na rakovinu. Před smrtí chce zabezpečit osvojenou dceru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.