Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Trutnově vzniká nové oddělení strážníků, lidé zde vyřídí pokutu i parkovací kartu

Trutnovští strážníci chtějí svou práci přiblížit lidem, a také z tohoto důvodu se brzy otevře nové pracoviště oddělení pro veřejnost. Lidé zde vyřídí parkovací karty, mohou zde podat oznámení či zaplatit pokutu za parkování. Provoz zahájí v pondělí 5. února.

Nové oddělení Městské policie Trutnov se nachází ve vstupní hale městského úřadu po levé straně. „Vždy jsme se snažili, aby lidé vnímali městskou policii jako oporu a pomoc, nikoliv jako represivní složku. V tomto duchu jdeme lidem vstříc a nabízíme jim vyřízení jejich záležitostí u strážníků v kultivovaném a důstojném prostředí,“ vysvětluje zřízení oddělení Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Oddělení pro veřejnost bude zajišťovat agendu spojenou s radary na měření rychlosti a parkomaty, lidé si zde mohou zakoupit parkovací karty, zaplatit pokutu za parkování či podat oznámení. Dále zde bude mít zázemí preventista kriminality. „Otevření tohoto oddělení bude přínosem pro veřejnost a také významně ulehčí práci operačního, který dosud tuto agendu řešil. Operační koordinuje celou denní směnu, což v některých dnech je i 6 hlídek najednou, přijímá hovory na tísňové lince 156, dále obsluhuje další dvě telefonní linky, přijímá oznámení, vyřizuje přestupky atd.  Tím, že veřejnost odkloníme na nově zřízené kontaktní místo, může se operační, plně věnovat svým úkolům a veřejnost nemusí čekat na vyřízení,“ zdůvodňuje změny Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov. 

Otvírací doba oddělení pro veřejnost kopíruje otvírací dobu městského úřadu. Lidé sem mohou přijít v pondělí a ve středu v době od 7:00 do 17:00 a v ostatních pracovních dnech od 7:00 do 15:30. Parkovací karty je možné vyřídit denně od 7:00 do 15:00. O víkendu bude zavřeno. Telefonní kontakt na oddělení je 499 803 299. Když bude oddělení zavřeno, bude linka automaticky přepojena na linku 156.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky městská policie, strážník, Trutnov, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově vzniká nové oddělení strážníků, lidé zde vyřídí pokutu i parkovací kartu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.