Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž měl hodit do restaurace hořící kanystr, zasahovali i záchranáři z Hradce Králové

Noční požár v Liberci si vyžádal patnáct zraněných, z toho sedm těžce. U jednoho pacienta byla nutná resuscitace. Většina lidí je v péči lékařů liberecké nemocnice. Jednu pacientu přepravil záchranářský vrtulník do hradeckého špitálu.

"V baru, který je v ulici 1. máje pod vlakovým nádražím, začalo hořet v pondělí krátce před 22:00. Zranění utrpělo 15 lidí, z toho sedm vážné. "Ze zraněných osob jsme 11 převezli do Liberce, dva na popáleninové centrum na pražské Vinohrady a po jednom do nemocnic v Mladé Boleslavi a Hradci Králové," řekl dnes krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Aktuálně nikdo není v ohrožení života. 55 letá žena, kterou vrtulník přepravil do hradecké nemocnice, leží ve vážném stavu na traumacentru. Už při převozu byla napojena na umělou plicní ventilaci. Utrpěla popáleniny na deseti až patnácti procentech těla. 

Okolnosti požáru vyšetřuje policie pro podezření z úmyslného založení, zatím nikoho neobvinila. "Momentálně jsme ve fázi pokračujícího vyšetřování," řekla mluvčí policie Klára Jeníčková. Podle svědků měla incidentu přecházet hádka jednoho z návštěvníků s barmanem. Muž se měl do restaurace vrátit s hořícím kanystrem a hodit ho do ní. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DSA

Štítky DSA, záchrana, požár, Liberec, kanystr, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž měl hodit do restaurace hořící kanystr, zasahovali i záchranáři z Hradce Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.