Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Turisté opět zaplnili parkoviště na Šerlichu v Orlických horách

Turisté a lyžaři včera ráno auty zcela zaplnili parkoviště v horském sedle pod Šerlichem na hřebeni Orlických hor. Dopravu tam zhruba do patnácté hodiny, kdy turisté odjížděli, řídila policie. Zejména zajišťovala, aby horská silnice přes hřeben hor zůstala volná.

Na silnici je zakázáno zastavení i stání. Lyžaři a turisté včera dopoledne zaplnili i parkoviště v hlavních střediscích v Krkonoších v Královéhradeckém kraji, například v Janských Lázních, Černém Dole a Špindlerově Mlýně. Odpoledne zůstávalo plně obsazené parkoviště Zelený potok v Peci pod Sněžkou.

Turisty do hor dnes přilákalo slunečné počasí. Na Šerlichu bylo dnes ráno jasno, dva stupně pod nulou a bezvětří. V sobotu, kdy bylo zataženo a foukal silný vítr, potíže s parkováním na Šerlichu nebyly.

Policie radí, aby lidé, kteří jedou autem na hřebeny v okolí Šerlichu, nechali vozidlo zaparkované v Deštném v Orlických horách a odtud využili kyvadlovou autobusovou dopravu. V exponovaných dnech se problémy s dopravou na Šerlichu opakují.

Parkoviště v horském sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou ve výšce 990 metrů nad mořem má nedostatečnou kapacitu. Když se zaplní, řidiči se pokoušejí zaparkovat na místech, kde nemají.To může blokovat průjezd autobusů, vozidel silničářů a složek integrovaného záchranného systému.

Šerlišské horské sedlo je vyhledávaným místem nástupu na hřebenové turistické trasy. Na Šerlich kromě běžkařů a pěších turistů vyrážejí v posledních letech stále častěji i sjezdaři, kteří z šerlišského sedla míří ke sjezdovkám v nedalekém polském středisku Zieleniec. Na hřebeni Orlických hor nyní leží asi 30 centimetrů sněhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, rekreace, automobilová, policie, Rychnnovsko, Šerlich, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté opět zaplnili parkoviště na Šerlichu v Orlických horách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.