Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ubytovna na Brněnské se v Hradci Králové dočká proměny

Ubytovna na Brněnské v Hradci Králové potřebuje na první pohled rekonstrukci a mělo by sem přitéct více než deset milionů. Do pondělí se mohou hlásit firmy, které by proměnu provedly.

Ubytovna Brněnská, která spadá pod Správu nemovitostí Hradec Králové, projde rozsáhlou opravou za více než deset milionů korun. Díky stavebním úpravám, mezi které spadá zateplení budovy, výměna oken či instalování fotovoltaické elektrárny, dojde ke snížení energetické náročnosti, nákladů na vytápění a celkově se zlepší provoz objektu. V pondělí 29. ledna končí lhůta pro podání nabídek na dodavatele stavby. Jako nejvýhodnější bude vybrána ta s nejnižší cenou. Zároveň je zpracovávána žádost o získání dotace.

„Stavební úpravy budou zahrnovat zateplení budovy, tedy jak vnějšího pláště a sklepa, tak i střechy. Dojde také například k výměně lodžiových stěn včetně oken a balkonových dveří a na střechu bude instalována fotovoltaická elektrárna. Výsledkem bude snížení nákladů na vytápění a energetické náročnosti budovy. Sníží se tím i zátěž na životní prostředí. Vybudováním venkovní zdvižné plošiny bude navíc zajištěna bezbariérovost do prvního nadzemního podlaží,“ říká náměstek odpovědný za Správu nemovitostí Hradec Králové Pavel Vrbický. Ubytovna bude po celou dobu stavebních prací plně v provozu. Odbor dotací aktuálně zpracovává i žádost o získání dotace.  

Stavební práce na čtyřpatrové budově by měly být zahájeny nejdříve v polovině dubna a hotovy mají být do devíti měsíců od termínu předání staveniště dodavateli. Ubytovna Brněnská má svoji vrátnici a 35 ubytovacích jednotek, které jsou určeny na přechodnou dobu rodinám s dětmi, manželským nebo registrovaným partnerským párům či jednotlivcům, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Cílem tohoto ubytování je zajistit nejdéle do jednoho roku běžné nájemní bydlení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky Brněnská, ubytovna, rekonstrukce, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytovna na Brněnské se v Hradci Králové dočká proměny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.