Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V centru Pece pod Sněžkou začne na podzim vyrůstat nový apartmánový komplex

V centru Pece pod Sněžku plánuje podnikatel výstavbu dalšího apartmánového komplexu. Bude mít název Svatá Barbora Wellness & SPA resort a jeho stavba by měla začít letos na podzim.

Resort by měl vzniknout mezi hotelem Pecr DEEP a penzionem U Kapličky pod Přehradou v Bukovém údolí. Společnost před pěti lety nedaleko otevřela Aparthotel Svatý Vavřinec. "Po úspěšné zkušenosti s výstavbou a provozem Aparthotelu Svatý Vavřinec, který získal řadu ocenění, přicházíme s novým projektem v Peci pod Sněžkou, kterým je Svatá Barbora Wellness & SPA resort. Máme vydané stavební povolení, které nabylo právní moci v závěru loňského roku," řekl předseda představenstva společnosti Kubík Martin Kubík. 

Společnost dokončuje projekční práce a chystá výběrové řízení na generálního dodavatele stavby. "Předpokládáme, že výstavbu projektu zahájíme na podzim letošního roku a stavba bude trvat dva roky. Rádi bychom otevírali hotel do plného provozu před zimní sezonou 2026/2027," uvedl Kubík.

Náklady odhadl v řádu stovek milionů korun. "Stavba bude financována kombinací vlastních zdrojů a úvěrem. Výsledná částka vyplyne z výběrového řízení na generálního dodavatele stavby," doplnil Kubík.

Komplex Svatá Barbora nabídne 86 plně vybavených apartmánů v dispozicích od 1+kk až po 5+kk. "Některé budou vybaveny vířivkou, některé saunou a v některých bude oboje," uvedl Kubík.

V objektu bude také wellness včetně veřejného bazénu nebo sauny. Nebude chybět restaurace, herna pro děti, sály a salonky pro firemní akce, podzemní parkoviště, lobby s recepcí a venkovní bistro stánek. "Apartmány budou prodány do soukromých rukou a následně bude naší provozní společností celý resort provozován jako hotel. Zvolíme tedy shodný, úspěšný a osvědčený provozní model, jako je tomu u Aparthotelu Svatý Vavřinec. Budoucí majitelé apartmánů tedy budou kombinovat vlastní využití apartmánu s příjmem z jeho provozu za dobu, kdy sami apartmán nevyužívají," dodal Kubík.

Společnost Kubík otevřela Aparthotel Svatý Vavřinec v centru Pece za čtvrt miliardy korun v roce 2018. Komplex se čtyřmi několikapatrovými, dřevem obloženými obytnými domy asi s 90 apartmány vznikl na místě bývalého nákupního střediska Sněžka. Součástí jsou dvě patra podzemních garáží a komerční podlaží s obchody a službami. Aparthotel Svatý Vavřinec získal v roce 2022 hlavní cenu v prvním ročníku soutěže Krkonošská cena za architekturu.

V posledních letech centrum Pece prodělalo výraznou proměnu, některé staré stavby ustoupily novým projektům. Například v roce 2020 na místě někdejšího hotelu Hradec otevřel Grand Hotel Hradec za více než 300 milionů korun. Investorem byla společnost Nordic-Investors. V Peci se chystají i další projekty, například v městské části Velká Úpa.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Apartmány Svatá Barbora

Štítky ČR, stavby, rekreace, hotely, Kubík, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Moštěk

Svatý Vavřinec hlavní cenu v soutěži Krkonošské architektury ?? Proboha, vždyť je to tam jako slon v porcelánu... Jedny z mála posledních staveb, které pohladí v Peci oko je hotel Hvězda a hospoda Na Peci.. ????

Úterý, 30. ledna 2024, 12:00Odpovědět

Marie Náglová

Doprdele proč? Kurva to ti zastupitelstva jsou slepí? Hory nejsou nafukovací doprdele otevřete oči!!!?

Pátek, 26. ledna 2024, 16:16Odpovědět

V centru Pece pod Sněžkou začne na podzim vyrůstat nový apartmánový komplex  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.