Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Oblastní charita Hradec Králové získala z Tříkrálové sbírky bezmála 2,5 milionu korun

Největší charitativní sbírka České republiky je u konce. Oblastní charitě Hradec Králové se ve Tříkrálové sbírce podařilo získat 2,43 milionu korun. Peníze podpoří nevyléčitelně nemocné, stavbu hospice ve Stěžerách nebo například lidé v nouzi.

Za hradeckou charitu vyšlo do ulic 462 skupinek králů a královen, kterým se od dobrovolníků podařilo vybrat 2 432 752 korun. Je to vůbec poprvé, co sbírka v Hradci Králové překonala hranici dvou milionu korun. V on-line sbírce bylo k 18. lednu dalších 79 164 korun.  

„Cílem Tříkrálové sbírky je vybrat co nejvíce finančních prostředků, ale stejně důležitý lidský rozměr sbírky. S každým úsměvem, koledou „Štěstí, zdraví, dlouhá léta, … vinšujeme vám“ přinesou koledníci králové lidem na ulicích i do jejich domovů radostné poselství Vánoc,“ vysvětluje v tiskové zprávě ředitel Oblastní charity Hradec Králové Vojtěch Šůstek

Tříkrálová sbírka v Hradci Králové podpoří například výstavbu nového hospice v Stěžerách. Počítá se, že bude stát zhruba 200 milionů korun. Další podpora půjde například do sociálních služeb nebo zdravotní péče, materiální pomoc občanům Hradce Králové či okamžitou pomoc lidem v nouzi. 

Část peněz se pošle i do zahraničí. Konkrétně na humanitární projekt v Indii a také do krizového fondu pro pomoc při mimořádné události.  

Ohodnoť článek

Foto Oblastní charita Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, charita, Česko, Stěžery, Oblastní charita Hradec Králové, Indie, Tříkrálová sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblastní charita Hradec Králové získala z Tříkrálové sbírky bezmála 2,5 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.