Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidič zastavil u hlídky, stáhnul okénko a sešlápl plyn. Pod vlivem drog ujel jen pár metrů

Policie v Hradci Králové vyšetřuje devětadvacetiletého muže, který za volant sednul pod vlivem drog. Nejprve pronásledoval hlídku jedoucí k zásahu a následně se ji pokusil ujet. Nakonec se ukázalo, že je pod vlivem drog. Nyní může na tři roky do vězení.

Řidič na sebe policisty upozornil sám ve chvíli, kdy se zapnutými majáky jeli k nahlášené potyčce několika lidí na Moravském Předměstí. „Cestou se je snažil pronásledovat vysokou rychlostí. Proto mu dali znamení k zastavení,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Řidič zastavil na Benešovce, stáhnul okénko a s policisty začal zmateně blábolat. Následně sešlápl plyn, objel vozidlo policistů a přes travnatý ostrůvek pokračoval v jízdě. O pár metrů dál narazil do zaparkovaného auta. Ani to ho však nezastavilo.  

Svoji jízdu se rozhodl ukončit až u výjezdní stanice záchranářů, kde najel na trávu. „Policisté pomocí donucovacích prostředků ho zajistili. Podrobili ho dechové zkoušce s negativním výsledkem a testu na drogy, který měl však pozitivní,“ dodává Kormošová. Skončil proto na záchytné stanici. 

Celková škoda, kterou způsobil, se vyšplhala na 30 tisíc korun. Policisté případ zatím řeší jako přestupek neuposlechnutí výzvy a dopravní nehodu. Až výsledky odebraného biologického materiálu prokáží, zda se dopustil přestupku či trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, Moravské Předměstí, Hradec Králové, video, krimi, doprava, Benešovka

Řidič zastavil u hlídky, stáhnul okénko a sešlápl plyn. Pod vlivem drog ujel jen pár metrů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.