Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Parkoviště u Šerlichu v Orlických horách je opět plné, policie řídí dopravu

Parkoviště v horském sedle u Šerlichu v Orlických horách dnes stejně jako v sobotu zaplnila auta turistů a lyžařů. Policie řídí dopravu, aby zůstala průjezdná silnice II/311 Deštné - Orlické Záhoří. Policie o tom informovala na sociální síti X. Parkoviště v horském sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou, kudy prochází důležitá silnice spojující Deštné s Orlickým Záhořím, se zaplnila dnes před 9:00. Horské sedlo je vyhledávaným místem nástupu na hřebenové turistické trasy.

"Na místě je několik hlídek a dohlížíme, aby silnice zůstala průjezdná. Jedna hlídka v Deštném upozorňuje řidiče, že parkoviště u Šerlichu je plné," řekla dnes mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková.

Parkoviště u Šerlichu ve výšce 990 metrů nad mořem má nedostatečnou kapacitu. Když se zaplní, řidiči se pokoušejí zaparkovat, kde nemají, podél tranzitní silnice, což může blokovat průjezd autobusů, vozidel silničářů, ale i složek integrovaného záchranného systému.

Na Šerlich kromě mnoha běžkařů a pěších turistů vyrážejí v posledních letech stále častěji i sjezdaři, kteří z šerlišského sedla míří ke sjezdovkám v nedalekém polském středisku Zieleniec. Policie radí, aby lidé, kteří jezdí o víkendech autem na hřebeny v okolí Šerlichu, nechali vozidlo zaparkované v Deštném a odtud využili kyvadlovou autobusovou dopravu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, turistika, automobilová, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u Šerlichu v Orlických horách je opět plné, policie řídí dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.