Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Chřipky v Královéhradeckém kraji mírně přibylo, nemocnost odpovídá sezoně

Pacientů s chřipkou přibývá, ale už ně tolik. Nemocnost odpovídá podle hygieniků sezoně. Nakažených covidem-19 v mezi týdenním srovnání ubylo o 40 procent.

Počet lidí s akutními respiračními infekcemi a chřipkou v Královéhradeckém kraji za týden stoupl o 3,8 procenta. V kraji se počet nemocných oproti předchozímu týdnu zvýšil na 1160 v přepočtu na 100.000 obyvatel z předchozích 1118. Uvedla to dnes na webu Krajská hygienická stanice (KHS) Královéhradeckého kraje. "Epidemiologická situace týkající se výskytu respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového charakteru odpovídá ročnímu období, počty nemocných nedosahují epidemické úrovně. Nicméně v laboratořích jsou stále více zjišťovány chřipkové viry," sdělila mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

K dnešku hygienici v kraji evidují dva případy klinicky závažných akutních respiračních virových onemocnění, z toho jeden nakažený zemřel. Nejvyšší nemocnost je v okrese Hradec Králové, nejnižší na Náchodsku.

"Nejvíce nemocných je mezi dětmi do pěti let a ve věkové skupině 15 až 24 let. Naopak nejméně nemocné jsou osoby nad 65 let a ve věkové skupině 25 až 64 let," uvedla Krejčí.

Podle ministerstva zdravotnictví za posledních sedm dnů testy v kraji zaznamenaly 31 případů onemocnění covid-19 včetně reinfekcí v přepočtu na 100.000 obyvatel, před týdnem 51 případů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipky v Královéhradeckém kraji mírně přibylo, nemocnost odpovídá sezoně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.