Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skiareály lákají na další sjezdovky a večerní lyžování

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji po nástupu mrazivého počasí opět rozšiřují provoz. O víkendu se bude lyžovat na více než 60 kilometrech sjezdovek. Lyžuje se v Krkonoších, Orlických horách.

Ve východokrkonošském SkiResortu Černá hora - Pec se bude o víkendu lyžovat na téměř 39 km sjezdovek v šesti areálech. SkiResort nabízí za plného provozu na jeden skipas lyžování na 50 km sjezdovek v šesti areálech, a to na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, v Černém Dole, Malé a Velké Úpě a ve Svobodě nad Úpou. Mimo provoz je do pátku areál ve Svobodě nad Úpou.

"Mrazivé a slunečné dny tohoto týdne jsme využili k zasněžování.Od pátku tak ve SkiResortu celkově přidáváme více než šest kilometrů sjezdovek. Pro začínající lyžaře znovu otvíráme také areál ve Svobodě," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na Černé hoře se v pátek otevře sjezdovka Protěž. "V areálu na Černé hoře otevřeme na víkend ještě další sjezdovku. Půjde o téměř tříkilometrovou trať Pod Kabinou. Od soboty se tak v areálu na Černé hoře bude lyžovat na 15 km sjezdovek," uvedla Plchová.

V Černém Dole v pátek spustí sjezdovku U lomu s lanovkou, Spojku a Propojovací cestu. V tomto areálu tak budou mít lyžaři k dispozici téměř tři kilometry sjezdovek, včetně dětského vleku.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn je v provozu přes 20 km sjezdových tratí a budou otevírat další. Za plného provozu nabízí téměř 30 km sjezdovek.

"Ve Špindlerově Mlýně panují skvělé lyžařské podmínky. V pátek a sobotu se bude konat večerní lyžování na Hromovce, rozjedeme Malý Hank ve svatém Petru i vlek na Medvědíně. Od soboty se lyžaři můžou těšit na novou sjezdovku Přehradní, která je velkou novinkou letošního roku. Otevřeme také sjezdovku s lanovkou Labská, černou na Medvědíně i hřiště ve Svatém Petru," řekla mluvčí špindlerovského skicentra Vendula Kalenská.

Opět se lyžuje například ve středisku Mladé Buky u Trutnova nebo v Radvanicích na Trutnovsku. V provozu je od úterý také podhorský areál Máchovka v Nové Pace na Jičínsku.

V Orlických horách v Královéhradeckém kraji jsou v provozu obě hlavní lyžařská střediska v Říčkách a Deštném. Lyžuje se také v menších areálech Šerlišský Mlýn na okraji Deštného, ve Zdobnici nebo v Olešnici v Orlických horách.

Mrazy v Česku na víkend mírně poleví, přes den teploty na některých místech stoupnou na tři stupně, na horách by ale měly zůstat pod nulou. V Krkonoších a Orlických horách může do konce týdne připadnout kolem pěti centimetrů sněhu. Výraznější oteplení meteorologové očekávají ve středu.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály lákají na další sjezdovky a večerní lyžování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.