Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nemocnice v Jičíně láká mladé lékaře. Nabízí stipendium ve výší až 80 tisíc korun

Oblastní nemocnice v Jičíně se pustila do boje o získání mladých lékařů. Ve spolupráci s jičínskou radnicí chce mladým lékařům nabídnout studijní stipendia. Na oplátku chtějí, aby se jim budoucí lékaři upsali k budoucí spolupráci.

„Také v letošním roce mohou mladí zdravotníci, kteří po absolvování studia začínají kariéru v Oblastní nemocnici Jičín, získat stipendium až ve výši 80 tisíc korun. Stipendijní program podporuje absolventy v tom, aby svou kariéru zahájili v našem regionu,“ popisuje hlavní myšlenku stipendia ve své tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.  

Do stipendijního programu se mohou hlásit budoucí zdravotní i dětské sestry, porodní asistentky, fyzioterapeuti nebo zdravotní laboranti. Ti mohou získat až 80 tisíc korun. Budoucí praktické sestry nemocnice s radnicí podpoří 60 tisíci.  

Získání dotace je podmíněné podepsáním budoucí pracovní smlouvy právě s Oblastní nemocnicí. Tu musí student s nemocnicí uzavřít nejpozději do dvou měsíců od ukončení studia. Smlouva mu nadále ukládá, že pro nemocnici v Jičíně musí pracovat minimálně 36 měsíců od podpisu.  

V tomto pracovním poměru si například všeobecná zdravotní sestra vydělá minimálně 38 570 korun. Praktická sestra dostane 36 340. Nejvíce, tedy 38 570 korun, dostane porodní asistentka, fyzioterapeut nebo zdravotní laborant.  

„Vybízíme mladé zdravotníky, kteří končí školu a chtějí pracovat v nemocnici v Jičíně nebo v Novém Bydžově, aby neváhali a požádali o finanční prostředky,“ dodává Jireš. Zájemci o stipendijní příspěvek najdou informace na webu města Jičín.  

  

Ohodnoť článek

Foto ZHKHK

Štítky Jičín, lékař, nemocnice, Oblastní nemocnice Jičín, zdravotnický pracovník, stipendium, student, studium, zdravotnictví

Nemocnice v Jičíně láká mladé lékaře. Nabízí stipendium ve výší až 80 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.