Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vánoční trhy na Velkém náměstí se nám nelíbily, rozhodli čtenáři Hradecké Drbny v anketě

Už podruhé se vedení města rozhodlo uspořádat vánoční trhy na Velkém náměstí v historickém centru Hradce Králové. Poslední ročník se však setkal s negativními reakcemi ze strany návštěvníků. To potvrdila i anketa Hradecké Drbny. Většina čtenářům jim dala za pět.

V anketě Hradecké Drbny čtenáři známkovali jako ve škole. Pětku zvolilo 75 procent všech hlasujících čtenářů. Naopak jedničku dalo poslednímu ročníku šest procent lidí.  

Jak se vám líbily vánoční trhy na Velkém náměstí v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo680 čtenářů

„Oproti podobným městům jako jsou například České Budějovice nebo Olomouc je to velká bída,“ napsal na Facebooku čtenář Martin Weisbauer. Řada lidí si stěžovala na vzhled vánočních trhů, nesourodost stánků a také sortiment. „Jitrnice za 400 korun za kilo? To je dobrý masakr,“ napsal Lukáš Rulf.  

Většina komentujících na sociálních sítích se shodla na tom, že vánoční trhy pořádané na Masarykově náměstí měly lepší atmosféru. Řada z nich označila poslední ročník za ostudu.  

Ke kritice se přidali i někteří zastupitelé  

Například opoziční zastupitel za ANO Denis Doksanský označil vánoční trhy za asijskou tržnici. „To vše umocněno 20 kontejnery na odpad, jež byly při příjezdu k trhům vidět jako první. Podoba trhů byla tragická, zcela nedůstojná a neodpovídající našemu městu,“ napsal Hradecké Drbně Doksanský. Poukázal i na to, že uzavření náměstí pro automobilovou dopravu bylo nesmyslné.  

„Ranou pro obyvatele starého města a podnikatele, kteří zde provozují restaurace či obchody, bylo uzavření Velkého náměstí pro automobilovou dopravu v době konání trhů a potom ještě až do konce roku,“ dodal pro Hradeckou Drbnu zastupitel Ivan Picek (SPD). 

Za vánoční trhy v Hradci Králové radnice zaplatila přes 2,5 milionu korun.  

O hodnocení vánočních trhů Hradecká Drbna poprosila i ostatní zastupitelské kluby včetně primátorky města Pavlíny Springerové (HDK). Jejich odpovědi jsme do vydání článku neobdrželi.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky vánoční trh, Drbna.cz, anketa, Hradec Králové, vánoční, trhy, kritika, anketa, Vánoce, velké, náměstí, veřejnost, sociální, sítě

Vánoční trhy na Velkém náměstí se nám nelíbily, rozhodli čtenáři Hradecké Drbny v anketě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.