Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecký soud poslal muže za pokus o vraždu a další činy na 12 let do vězení

Krajský soud v Hradci Králové dnes potrestal šestatřicetiletého Jakuba Martina za pokus o vraždu a další činy dvanáctiletým vězením. Hrozilo mu deset až 18 let odnětí svobody, rozsudek není pravomocný. Soud mu nařídil ústavní protialkoholní a protitoxikomanickou léčbu. Podle spisu loni v květnu vyhrožoval smrtí ženě, v dalším případě pořezal na krku a poté zbil muže a druhého bodl nožem do krku. Oběti znal. Útoky se staly na autobusovém nádraží ve Vrchlabí na Trutnovsku.

Obžalovaný muž v plném rozsahu vinu přiznal. Státní zástupkyně pro něj navrhla trest okolo 12 let vězení a ústavní protialkoholní a protitoxikomanickou léčbu. Prohlášení viny je podle soudu významná polehčující okolnost.

Obžalovaný muž se u krajského soudu zodpovídal z nebezpečného vyhrožování, výtržnictví, pokusu o těžké ublížení na zdraví a pokusu o vraždu. Všechny činy podle spisu spáchal 12. května 2023 ve Vrchlabí.

Nejzávažnějším z pěti skutků, které mu připisuje obžaloba, je pokus o vraždu muže. Podle spisu jej napadl bezdůvodně. "Přistoupil k němu a nožem ho bodl do krku a způsobil mu tím bodnořezné poranění," uvádí obžaloba.

Nebýt rychlého zákroků lékařů, napadený muž by zřejmě zemřel. Vrtulník zraněného muže přepravil do nemocnice, ve které podstoupil operaci.

V rejstříku trestů měl obžalovaný muž dosud 15 záznamů, většinou jde o násilné zločiny, sdělila státní zástupkyně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, soud, vražda, Trutnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký soud poslal muže za pokus o vraždu a další činy na 12 let do vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.