Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na hradeckém magistrátu začíná fungovat kontaktní místo pro lidi v bytové nouzi

V budově Magistrátu města Hradec Králové začalo dnes fungovat kontaktní místo pro bydlení. Jeho služeb budou moci využít lidé, kteří jsou ohroženi ztrátou bydlení nebo se ocitnou v bytové nouzi.

K dispozici bude kontaktní místo ve standardní úřední hodiny minimálně dva dny v pracovním týdnu. Zajistí prvotní posouzení existence bytové nouze a poskytne základní poradenství v bydlení, případně zajistí zprostředkování odborné pomoci sociálními pracovníky města.

Kontaktní místo bude provozováno v přízemí levého křídla budovy magistrátu v kanceláři 25/A. Úřední hodiny budou v pondělí a ve středu od osmi do sedmnácti hodin. „Činnost bude zajišťovat jeden pracovník oddělení koncepcí a sociální péče, primárně koordinátor bydlení nebo externí pracovník v rámci realizace projektu s Královéhradeckým krajem. Očekáváme, že kontaktní místo bude pro město zdrojem důležitých dat, na základě kterých se vedení dokáže rozhodnout o konkrétních krocích v oblasti bydlení. Například stavbě nové městské ubytovny, vyčlenění krizových bytů nebo městské bytové výstavbě. Dalším cílem kontaktního místa pro bydlení je umožnit občanům města, kteří se nacházejí v bytové nouzi, aby se na jednom místě dozvěděli všechny potřebné informace pro řešení své nepříznivé bytové situace a byla jim poskytnuta profesionální pomoc a podpora,“ říká náměstek odpovědný za sociální oblast Pavel Vrbický.

Zároveň toto kontaktní místo poslouží jako možné poradenské a konzultační pracoviště pro jednotlivé vlastníky bytů ve městě, pro SVJ a pro bytová družstva.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky bydlení, Hradec Králové, magistrát, nouze, ČR

Na hradeckém magistrátu začíná fungovat kontaktní místo pro lidi v bytové nouzi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.