Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Tento týden bude v hradeckém kraji mrznout. Denní teploty klesnou i na mínus osmičku

Během následujícího týdne bude v Královéhradeckém kraji mrznout a nejnižší denní teploty se zastaví u mínus osmi stupňů Celsia. V noci dokonce klesnou na 13 stupňů pod bodem mrazu. Dlouhodobá předpověď meteorologů však opět slibuje mírné oteplení.

Během první poloviny dnešního dne bude na východě Čech převážně oblačno až zataženo. Přidat se mohou i slabé sněhové přeháňky. Ty však budou slábnout a během druhé poloviny odpoledne bude dokonce jasná obloha. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od mínus osmi k mínus pěti stupňům Celsia,“ uvedl na webu meteorologů Tomáš Popelka. K tomu bude foukat relativně silný vítr. Na horách může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině.  

V úterý meteorologové slibují jasnou oblohu. Na Náchodsku a Broumovsku se bude tvořit ledovka. Nejvyšší denní teploty se budou opět pohybovat pod bodem mrazu. Nejčastěji mezi mínus sedmi až mínus třemi stupni Celsia.  

Jasná nebo skoro jasná obloha by měla být v Královéhradeckém kraji i v neděli. „Nejvyšší denní teploty se zastaví mezi mínus pěti až mínus jedním stupněm,“ dodává na webu Popelka. 

Dlouhodobá předpověď na další dny slibuje mírné oteplení. S oblačnou oblohou by se měla průměrná denní teplota zvedat a o víkendu zastavit na hranici bodu mrazu. Po víkendu bychom měli na východě Čech opět naměřit plusové hodnoty. V noci však stále zůstane pod nulou.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto manfredrichter | Pixabay

Štítky počasí, týden, Královéhradecký, kraj, předpověď, meteorologové, teplota, zima

Tento týden bude v hradeckém kraji mrznout. Denní teploty klesnou i na mínus osmičku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.