Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: Odstrojené vánoční stromky patří k popelnicím nebo do kompostárny

Hradecké služby se chytají na značky. Začnou po Hradci Králové sbírat odložené vánoční stromky. Stane se tak po nadcházejícím víkendu. Vánoční stromy na náměstích budou svítit do šestého ledna.

O nadcházejícím víkendu ukončí symbolicky Tři králové vánoční a novoroční svátky. Od začátku příštího týdne proto Hradecké služby začnou od domů svážet vánoční stromky. Ozdobené stromy na hradeckých náměstích budou naposledy svítit 6. ledna, později je začnou pracovníci technických služeb odstrojovat a postupně odvážet.

Vozy Hradeckých služeb vyrazí do ulic hned v pondělí 8. ledna a začnou svážet stromky od popelnicových stání ve městě. „Postupujeme stejně jako každý rok, jak jsou tomu Hradečané zvyklí. Stromky je možné umístit na stanoviště separace odpadu, odkud je budeme postupně svážet. V druhém lednovém týdnu budeme svážet převážně stromky od popelnicových stání u bytových domů ve městě a od rodinných domů. Svozy stromků z veřejných stanovišť separace budeme provádět až do konce ledna. Opět prosíme všechny, aby stromky odevzdávali čisté a holé, tedy bez ozdob a jakýchkoli obalů, jelikož se vozí do městské kompostárny, kde budou zpracovány,“ popisuje ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek.

Vánoční stromky je také možné odvézt rovnou do městské kompostárny v areálu letiště, která je pro občany v zimním období od prosince do konce února otevřena od pondělí do pátku v čase od 9 do 14 hodin, v sobotu pak od 9 do 15 hodin. Hradečtí občané zde mohou ukládat bioodpad zdarma.

ANKETA: Do kdy máte vánoční stromeček?

Celkem hlasovalo98 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky stromky, kompostárna, Vánoce, Technické služba, Hradec Králové, popelnice

ANKETA: Odstrojené vánoční stromky patří k popelnicím nebo do kompostárny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.