Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Jičínsku zdražuje voda o zhruba 10 procent. Do ceny se promítne i nárůst DPH

Obyvatelé na Jičínsku vstupují do roku 2024 i s novou cenou vodného a stočného. Vodohospodářská a obchodní společnost zvedla cenu o deset procent. K ní se ještě připočítá nárůst DPH o další dvě procenta. Zákazníci nově zaplatí 106,34 korun za metr krychlový. Což je o více než 11 korun než doposud.

Podle vodohospodářské společnosti je zdražení nevyhnutelné a do nové ceny se promítá především růst cen energie a míra inflace. Rozhodnutí přitom vychází z dlouhodobého strategického plánu společnosti.  

„Tento plán vznikal v době stále nejisté ekonomické situace, tudíž se nám hůře předpokládají nákladové položky. Co už ale nyní s jistotou víme, že nám markantně vzrostou ceny za energie. U dodavatele elektřiny nám skončila tříletá fixace, díky které jsme měli ceny velmi nízko,“ obhajuje zdražení v tiskové zprávě předseda představenstva a starosta Jičína Jan Malý

I přes zvýšení cen společnost plánuje investovat zhruba 70 milionů korun do vodárenské infrastruktury. Stejnou částku chce vložit do investic.  

Ohodnoť článek

Foto Skitterphoto | Pixabay

Štítky okres Jičín, DPH, energie, Jan Malý, Jičín, voda, vodné, stoční, cena, ceník

Na Jičínsku zdražuje voda o zhruba 10 procent. Do ceny se promítne i nárůst DPH  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.