Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž nevrátil knihy do knihovny v Hradci Králové. Hrozí mu dva roky vězení

Policie v Hradci Králové řeší třiačtyřicetiletého muže z Litvínova. Ten si v knihovně v Hradci Králové půjčil sedm knih, které však nevrátil. Jelikož tím způsobil škodu za 30 tisíc korun, dostal se do hledáčku mužů zákona. Hrozí mu dva roky vězení.

„Muži klademe za vinu, že v červnu 2022 si v hradecké knihovně nechal zřídit čtenářský průkaz a ihned si zapůjčil sedm knih, které však v dané zápůjční době nevrátil,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Podle ní muž nereagoval. E-mail neexistoval, telefon nezvedal a písemné výzvy se vracely jako nedoručené. 

Muž si půjčil knihy od autorů Heleny Diesing, Jiřího Kulhánka nebo Karla Sudka. Tím způsobil škodu za téměř 30 tisíc korun.  

„Jelikož si obviněný muž přisvojil cizí věc, která mu byla svěřena, a způsobil tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla Kormošová.

Podobný případ se stal i na konci listopadu minulého roku. Tentokrát šlo o dvaatřicetiletou ženu, která si ve čtyřech knihovnách půjčila tři desítky knih. I v tomto případě se škoda vyšplhala na 30 tisíc korun.  

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Knihovna města Hradec Králové

Štítky kniha, knihovna, Hradec Králové, věznice, knihy, vrácení, krádež, kuriozita, krimi

Muž nevrátil knihy do knihovny v Hradci Králové. Hrozí mu dva roky vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.