Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skoro 70 procent čtenářů Hradecké Drbny se vyslovilo proti pořádání silvestrovských ohňostrojů

Hradecká Drbna uspořádala anketu, ve které se čtenářů ptala na názor ohledně pořádání soukromých ohňostrojů během Silvestra. Drtivá většina lidí zábavní pyrotechniku odsoudila. K omezení ohňostrojů v týdnu vyzval i ministr Vít Rakušan (STAN).

Do ankety na Hradecké Drbně se zapojilo bezmála šest tisíc čtenářů. 67 procent z nich se vyslovilo proti pořádání ohňostrojů během Silvestrovské noci. 26 procent uvedlo, že se zábavní pyrotechnikou v poslední den roku nemá problém. Sedm procent čtenářů uvedlo, že je třeba přesně definovat místa, kde se může pyrotechnika používat.  

ANKETA: Souhlasíte s pořádáním soukromých ohňostrojů během Silvestra?

Celkem hlasovalo5907 čtenářů

Ke zrušení novoročních ohňostrojů vyzval obce, města ale i veřejnost také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Rozhodl se tak na základě nedávné tragédie na jedné z vysokých škol v Praze. Podle jeho slov není nyní vhodné prohlubovat traumata, které násilí zanechalo.  

Některá města na východě Čech jejich výzvu vzalo vážně a novoroční ohňostroj zruší. Jde například o Náchod. Naopak Trutnov se rozhodl v programu ohňostroj ponechat. Hradec Králové opustil od ohňostroje už v průběhu roku. Nahradí ho novoroční videomaping.  

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto meineresterampe | Pixabay

Štítky ohňostroj, Drbna.cz, silvestr, Česko, Vít Rakušan, Starostové a nezávislí, Praha, Náchod, Trutnov, Hradec Králové

Skoro 70 procent čtenářů Hradecké Drbny se vyslovilo proti pořádání silvestrovských ohňostrojů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.