Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie podezírá ženu z Náchodska z podvodu. Dědice chtěla připravit o 120 milionů

Policie podezírá jednašedesátiletou ženu z Náchodska z vytvoření falešné závěti manžela, čímž mohla ostatním dědicům způsobit škodu téměř 120 milionů korun. Spolu s ní čelí trestnímu stíhání ještě další tři ženy, které se podle kriminalistů na podvodu podílely.

"Žena se chtěla stát jedinou dědičkou pozůstalosti po smrti o 20 let staršího manžela," řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Ještě za života manžela podle detektivů vytvořila závěť s jeho fiktivní poslední vůlí tak, aby ji ostatní dědicové mylně považovali za pravý dědický titul, podle něhož bude pozůstalost rozdělena.

Opatřit závěť zákonnými náležitostmi ženě podle kriminalistů pomohly další tři ženy. Třiačtyřicetiletá pracovnice jedné obce, která měla oprávnění ověřovat podpisy, podle policie na závěti fiktivně legalizovala mužův podpis. Zbývající dvě ženy ve věku 49 a 58 let podpisem závěti svědecky, avšak v rozporu se skutečností, potvrdily její obsah jako mužovu poslední vůli. Žena pak nechala závěť založit do notářské úschovy, uvedla mluvčí.

Na podvod se podle policie přišlo tak, že jeden z dědiců měl ponětí i o jiné závěti, která se následně našla při domovní prohlídce.

Hlavní aktérku případu a pracovnici obce policie v minulých dnech obvinila z podvodu a ze zneužití pravomoci úřední osoby, za což jim v případě odsouzení hrozí až 12 let vězení. Zbylé dvě ženy policie obvinila z podvodu, za který jim hrozí až deset let vězení.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, podvod, závěť, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie podezírá ženu z Náchodska z podvodu. Dědice chtěla připravit o 120 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.