Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Špindlerově mlýně budou na Silvestra hlavně Češi

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn zbývají v hotelech a penzionech na silvestrovský víkend poslední volná místa. Rychle jich ale ubývá

"S obsazeností jsme na 90 až 95 procentech. Volná místa stále jsou, ale moc času nezbývá. Na silvestra bývá obsazenost 100 procent," řekl starosta Špindlerova Mlýna a podnikatel v cestovním ruchu Martin Jandura.

Podle něj je ve středisku stále okolo 25 objektů, které nabízejí poslední volná lůžka. "Ceny se pohybují od 2500 korun se snídaní za dvoulůžkový pokoj až po hranici 22.000 korun za pokoj. Ubytování lze stále sehnat ve všech kategoriích," řekl Jandura.

Podle něj mezi zájemci o silvestrovské pobyty převažuje česká klientela, ze zahraničních hostů vedou němečtí a polští rekreanti. "Chci upozornit, že hodně hoteliérů ve Špindlu preferuje pobyty od 27. prosince do 1. ledna. Ten, kdo chce přijet jen na silvestrovskou noc, tak nemusí uspět," dodal Jandura.

Ve středisku Špindlerův Mlýn začala lyžařská sezona na začátku prosince. Na sjezdovkách zůstává i přes oblevu v minulých dnech dost sněhu. V plné sezoně středisko nabízí téměř 30 kilometrů sjezdovek. Běžecké trasy v okolí střediska jsou kvůli nebezpečí pádů stromů a větví uzavřené, uvedl na webu skiareál.

Na hřebenech Krkonoš je 100 až 120 centimetrů sněhu, více ho je na závětrných svazích, v odtrhových zónách a ve žlabech. V Krkonoších v lavinových lokalitách platí třetí stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Při nynějším třetím stupni je lavinové nebezpečí značné. Sněžku dnes zasáhl vítr o síle orkánu, horní úsek lanovky je mimo provoz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Špindlerův Mlýn

Štítky ČR, rekreace, hotely, Krkonoše, Silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Špindlerově mlýně budou na Silvestra hlavně Češi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.